Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Rozmaringos ropogós libacomb/pikáns sült krumplival…

Egyszerűen spórolósan tökéletes…

 

Igazi 2:1-ben, ötletesen, egyszerű és kiváló ebédet, vagy vacsorát tudunk a családnak kínálni 30 percen belül…

 

Rozmaringos ropogós libacomb-pikáns sült krumplival2

 

Ez a finom libaleves folytatása, amit bárki elkészíthet, akár Márton napra is, és hozzá akár finom második fogásként…

 

 Még gyerekkorom tájékán, az anyukámtól lestem el, hogy amikor ő levest főzött, akkor több hússal készítette, így kivette jó egy részét a levesből, tehát itt már kapott egy finom alap ízt a hús, és azt követően, elkészítette, a második fogást, vagy a vacsorát nekünk… 🙂

 

 Rozmaringos ropogós libacomb-pikáns sült krumplival1

 

Tehát, érdemes megfogadni ezt a praktikus ötletet egy étel alapanyagát felhasználva, készíthetünk különböző finom ételeket. Így most ennek a tükrében készítettem el ezt a finom rozmaringos ropogós libacombot/pikáns sült krumplival, mely tökéletesen beleillik majd akár a Márton napi libasült fogásaként is… 🙂

 

A libaleves gazdagon/csigatésztával az alábbi blog bejegyzésnél olvashatod:
http://mediterran.cafeblog.hu/2015/10/25/libaleves-gazdagoncsigatesztaval/

 

 Rozmaringos ropogós libacomb-pikáns sült krumplival3

 

Rozmaringos ropogós libacomb/pikáns sült krumplival
Hozzávalók:

2 db előfőzött libacomb
¼ kk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve
2 csipet *Himalája só
¼ *kakukkfű
1-2 fej lila hagyma
4-5 rozmaring ágacska
1 kk *sült burgonya fűszer só
6-7 szem krumpli
½ dl kókuszolaj 

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

 

Rozmaringos ropogós libacomb-pikáns sült krumplival4

Elkészítés:
A liba levesünkben előfőzött és megmentett libacombokat, borsozzuk, sózzuk, szórjuk meg kakukkfűvel.

Pucoljuk meg a krumplit, és vágjuk kockára, helyezzük egy tepsibe és szórjuk meg sült burgonya fűszer sóval, ezt követően tegyük a tetejére a liba combokat. Egy fej lila hagymát vágjunk, negyedekbe azt is helyezzük a krumplira körbe, ezt követően a tetejére tegyünk, rozmaring ágacskákat. Locsoljuk meg kókuszolajjal.

 Rozmaringos ropogós libacomb-pikáns sült krumplival5

Tegyük a sütőbe és süssük ropogósra, kb. 25-30 perc. Ezt követően már tálalhatjuk ezt a finom, ínycsiklandozó fogást. Aki szeretné sült krumpli helyett, akár salátával, savanyúsággal is fogyaszthatja ezt a finom rozmaringos ropogós libacombot.

 Rozmaringos ropogós libacomb-pikáns sült krumplival2

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!