Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Kapros-tejszínes savanykás burgonyaleves gazdagon…

A hűvös, zord időben áldás, egy ízletes, laktató forró leves… 🙂

 

kapros-tejszines-savanykas-burgonyaleves-gazdagon7

 Felmelegíti testünket, lelkünket, és rögtön derűsebben szemléljük a világot. Imádom a leveseket, főleg ha laktató, mert egy gazdag leves akár főételnek is beillik, és utána már csak némi desszertre van szükség… 🙂 Érdemes elkészíteni, isteni finom, sőt nem egy bonyolult, így a kezdő háziasszonyok is bátran elkészíthetik… 🙂

 

kapros-tejszines-savanykas-burgonyaleves-gazdagon1

Kapros-tejszínes savanykás burgonyaleves gazdagon
Hozzávalók:
400 g sertés tarja
10 dkg kolozsvári szalonna, apróra vágva
¼ szál füstölt házi kolbász, karikára vágva
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
1 db kisebb póréhagyma, fehér része, félbe, majd fél karikára vágva
1 db piros Kaliforniai paprika
1 nagy paradicsom, kockára vágva
2 db sárgarépa, kockára vágva
1 szál spanyol zeller apróra
4 db nagy burgonya, kockára vágva
4 db kovászos uborka savanyúság, kockára vágva
Fűszerek:
½ kávéskanál:
1 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva
*ötbors őrölt fűszer
*őrölt babérlevél
*cayenne bors
2 db marhahúsleves kocka – ezt bele szoktam reszelni, hamarabb feloldódnak az ízek
Főzés vége felé:
1 ek apróra vágott friss kapor vagy szárított kapor – ebből ízlés szerint
*Himalája só – ízlés szerint, ha szükséges még
Leves habarásához:
2 dl tejszín
1 ek rizsliszt
kókuszzsír
Díszítés:
zöldhagyma

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/

kapros-tejszines-savanykas-burgonyaleves-gazdagon9

Elkészítés:
A hús vágjuk kisebb kockára és tegyük félre. Majd a szalonnát is vágjuk apróra. Majd készítsük elő sorba a zöldségeket, pucoljuk meg, amit kell és vágjuk fel.

kapros-tejszines-savanykas-burgonyaleves-gazdagon13

Készítsünk elő egy fazekat, hevítsük fel benne a kókuszzsírt és pirítsuk meg a szalonnát, majd közbe dobjuk bele a kolbászt és együtt pirítsuk tovább, majd adjuk hozzá a húst, pirítsuk tovább.

kapros-tejszines-savanykas-burgonyaleves-gazdagon16

Ezután következhet a vöröshagyma, póréhagyma, jól keverjük el és pirítsuk. Majd adjuk hozzá a paprikát, és a paradicsomot is. Dinszteljük együtt egy pár percig. Ezután dobjuk bele a sárgarépát, zellert és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, keverjük össze, és még ezt is pirítsuk egy pár percig. Végül a kockára vágott burgonyát adjuk hozzá, és öntsük fel addig vízzel, hogy ellepje, és főzzük készre.

kapros-tejszines-savanykas-burgonyaleves-gazdagon

Mindenképpen kóstolgassuk, ha szükséges még ízesíthetjük fűszerekkel, vagy sóval.
Amikor már majdnem készre főtt, akkor egy ek. rizslisztet keverjünk el simára a tejszínnel, majd merjünk hozzá a forró levesből, és keverjük el, és utána csurgassuk hozzá a leveshez, keverjük el, és ízesítsük kaporral, és az apróra vágott kovászos savanyú uborkával. Még egy pár percig főzzük össze, és már tálalhatjuk is, szórjuk meg karikára vágott zöldhagymával.
Most én a drága jó nagyim, leveses táljával és merőkanalával tálaltam, igaz már kopott, kicsit göröngyös a merőkanál, de nekem eszmei értéke van… 🙂 

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!