Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

5 perces gyors finomság: Ragacsos csokoládés kókuszcsók…

Ragacsos, nyúlós, olyan nyamnyogós finomság… 🙂

 

 

Kókuszimádóknak kötelező. A csokis sütikkel nehéz betelni, főleg, ha társul hozzá kókusz és mandula is, és ami a legszebb benne, hogy gyerekjáték elkészíteni. Sőt most ez olyan kedvenc, melyet 5 perc alatt összedobunk, egy gyors keverés, szórás és már süthetjük is… 🙂 Ja, és a tál nyalakodása is belefér… 🙂 Kiváló vendégváró gyors sütemény, illetve a gyerkőcöknek az iskolába, óvodába süti napra is, még egy fárasztó nap után is elkészíthető… 🙂


Ragacsos csokoládés kókuszcsók/kókuszgolyó/kókusztallér
Hozzávalók:

110-120 g kókuszreszelék
(ennek a mennyiség függ a sűrített tej állagától, mert némelyik vizesebb, a lényeg jól formálható, ragacsos masszát kapjunk)
340 g sűrített tej
(a dobozos sűrűbb, a tubusosabb hígabb állagú)
50 g szeletelt mandulapehely
70-75%-os étcsokoládéból 4 kocka – apró kockára darabolva

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy tálba tegyük bele a kókuszreszeléket, a szeletelt mandulapelyhet és a sűrített tejet. Majd keverjük hozzá az apró kockára darabolt étcsokoládét. Keverjük el gyors mozdulatokkal.

Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egy teáskanál segítségével halmokat tegyünk, jó távolra egymástól.  Ha készen vagyunk, akkor tegyük a sütőbe kb. 10 percre. Akkor jó, amikor szép aranybarna.  Hamar sül, így figyelni kell rá. Nekem a gázsütőmön 10 perc kellett. Hagyjuk kihűlni, utána tudjuk tányérra szedni és kínálni a vendégeinknek vagy a családunknak.

A másik két variációm:
Az első, hogy a kókuszos masszából golyókat formálunk, tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és a tetejébe nyomkodjunk 2-3 darab kis csokoládé darabot, így lenyomkodjuk vele egy kicsit, és így süssük meg. Szép kis csokoládés-kókuszos tallérunk lesz. (tehát ebben az esetben ne keverjük bele a csokoládét a kókuszos masszába, ahogyan fentebb írtam.) Ha készen van, hagyjuk kihűlni teljesen.

A második, hogy a kész kókuszos masszát tegyük a tepsibe, egyengessük el a kezünkkel, hogy egyforma vastagságú legyen, majd tegyük be a sütőbe, a sütési idő lejárta előtt 1-2 perccel szórjuk meg a tetejét csokoládéval, majd tegyük vissza. (tehát ebben az esetben se keverjük bele a csokoládét a kókuszos masszába, ahogyan fentebb írtam).

Ha elkészült a csokis-kókuszos finomságunk, akkor hagyjuk langyosra hűlni. Majd szedjük fel a sütőpapírról, ragadni fog, és bizony csokis is lesz a kezünk, de nem gond, pont ez a lényeg, formázzunk kis golyókat, és hempergessük meg kókuszreszelékbe. Ez a variáció nagyon jó, amikor a gyerekeknek kell a süti napra készíteni az iskolába valami finomságot, így ez könnyen szállítható, és nem törik el, mint a fentebbi eseteknél.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!