Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

A csodasüti: Sárgabarackos darás túrós sütemény

5 perc munkával a mennybe érni, nem kis teljesítmény… 🙂

 

Pillanatok alatt elkészülő, egyszerű finomság.

 


Nálunk pik-pakk el is fogyott! A gyümölcsök szépen megpuhultak benne, szaftossá téve a süteményt. Még langymelegen eltüntettük… 🙂

Olyan egyszerű recept, hogy bárki el tudja készíteni és az íze csodás! Pillekönnyű és nagyon finom. 🙂 Mentsd el ezt a receptet, jól fog jönni, ha váratlan vendégeid érkeznek! 


Sárgabarackos darás túrós sütemény gluténmentesen
Hozzávalók:

25 dkg túró
1 kis dobozos “magyar” tejföl 
3 db tojás
6 ek porcukor – ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
4 ek rizsdara
½ csomag sütőpor
egy csipet Himalája só
6-8 szem sárgabarack
(Aki nem gluténérzékeny, használhat búzadarát is, a rizsdara helyett)


Elkészítés:
A túrót tegyük egy tálba és villával törjük össze. Majd adjuk hozzá a tejfölt, a tojássárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot és jól keverjük el.

Ezután szórjuk bele a sütőport, és a rizsdarát. Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd keverjük a túrós masszához. Tegyük félre a konyhaasztalon, pihentessük 20 percig. Így kellően megduzzad a rizsdara.


Amíg pihenget a túrós keverék, addig kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Majd béleljünk ki sütőpapírral egy kisebb tepsit (28*32 cm) és egy ecset segítségével kenjük át olvasztott vajjal a sütőpapírt. Ha elkészültünk tegyük félre.

Mossuk meg a sárgabarackokat, és magozzuk ki, és hagyjuk leszáradni.


Ha letelt a 20 perc, a túrós masszát, öntsük a kivajazott sütőpapíros tepsibe, majd ütögessük a tepsit a konyhaasztalhoz, így jól elegyengetődik a tészta massza, majd a tetejére helyezzük rá a félbevágott sárgabarackokat, úgy hogy a belseje legyen felül. Majd 3 nagy csipetnyi kristálycukorral szórjuk meg a sütemény massza tetejét, úgy a barackokra is kerüljön a cukorból.


Majd tegyük az előmelegített sütőbe és süssük arany barnára. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett.


Ha elkészült a sütemény, vegyük ki a sütőből és még melegen megint szórjuk meg 3 csipetnyi kristálycukorral.  Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és kínálhatjuk kedves családunknak. Ha nagyobb a család, és dupla adagot készítenénk, akkor az anyaghányadot emeljük meg.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!