Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Szenvedélyünk viharában: Csokoládé-kávés torta málnával

Minden az egyben, mert az Élet arról szól, hogy élvezd…

Nincs is semmi pihentetőbb, mint egy kényelmes székben, egy bögre forró kávéval és egy finom, mégis egyszerű málnás csokoládé-kávés torta mellett, élvezni az életet, a perceket, és annak minden egyes pillanatát… 🙂


Egy ilyen finom torta, igazi különlegessége lehet a hétvégi ünnepi asztalnak, de kiváló vendégváró finomság is. Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, és csuda finom.

Próbáld ki Te is, ezt az egyszerű gluténmentes tortát, és élvezd minden egyes pillanatát, egy délutáni kávé mellett…

Csokoládé-kávés torta málnával gluténmentes
Hozzávalók:

100 g „Moser Roth” 70%-os gluténmentes étcsokoládé
180 ml forró expresszó kávé
Száraz hozzávalók:
200 g cukor
80 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – de az Aldiban is kapható
35 g Nagykun rizsliszt itt
85 g natúr kakaópor
1 kk szódabikarbóna
½ kk Himalája só
½ csomag sütőpor
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet)
Nedves hozzávalók:
6 ek olaj
180 ml görög joghurt
1 tk vanília aroma
1 db egész tojás
1 db tojásfehérje
Tejszínes krém:
400 g mascarpone
3 ek porcukor
1 zacskó tejszín
½ ek porcukor
1 csomag habfixáló
½ kg friss málna


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A csokoládét apró darabokra vágjuk, tegyük egy tálba, majd öntsük rá a forró expresszó kávét, tegyük félre. A forró kávé megteszi a hatását, szépen felolvad a csokoládé. Ha letelt az idő, keverjük jól el.

A száraz hozzávalókat mérjük ki, és egy sűrű szitán, szitáljuk át. A nedves hozzávalókat, tegyük egy mérőedénybe és jól keverjük el, adjuk a száraz hozzávalókhoz, és keverjük össze.


Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a csokoládés-kávés masszát. Majd tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 30 percig. Ha elkészült, hagyjuk tejesen kihűlni.

A málnát mossuk meg, és hagyjuk leszáradni. A tejszínt fél evőkanál porcukorral, habfixálóval verjük fel.

Ezután a mascarponét tegyük egy tálba és porcukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a felvert tejszínt és óvatosan keverjük el.


Ha kihűlt a csokoládés-kávés torta, akkor vegyük ki a tortaformából, vágjuk ketté és kenjük meg a tejszínes krémmel, majd a tetejére rakosgassuk a málnát, rá a torta tetejét és a maradék krémet. Szórjuk meg a tetejét málna darabokkal.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!