Ázsiai sült csirkecomb/salátával…

Igazi kulináris élvezet, a családi asztalhoz, varázsoljunk egy kis távol keleti finomságot… 🙂

Érdemes elkészíteni, isteni finom, és kihagyhatatlan…

Nagyon gyorsan készen van, és egy jó gasztro élménnyel gazdagodhattok… 🙂

 

Ázsiai sült csirkecomb – salátával



Ázsiai sült csirkecomb – salátával


Hozzávalók:

2 db csirke comb alsó-felső

Alaplé:

1 ek *rizsbor

1 ek *szójaszósz

2 db fokhagyma

2 kk gyömbér

2 db *csillagánizs

1 kisebb *rúd fahéj

1-2 db zöldhagyma

1 kk barna cukor

Fűszerek:

1 kk *Ázsiai szecsuani bors

1/2 *Himalája só – nagyszemű

1/2 db lime leve

Salátához:

jégsaláta

koktél paradicsom

kaliforniai paprika

lila hagyma

olíva olaj

lime lé

*Ázsiai szecsuani bors – összetörve – ízlés szerint

Sütéshez:

kókuszzsír

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/



Elkészítése:


A csirke combokat, előfőzzük az alapélével. Egy fazékba tegyük bele a húst, az alaplé fűszereit, és öntsük fel annyi vízzel, épphogy ellepje. Háromnegyed részig főzzük meg.



Alaplé:


víz, rizsbor, szójaszósz, fokhagyma, gyömbér, csillagánizs, fahéj, zöldhagyma, barna cukor.

Amíg fő a csirkénk az alaplében, addig a nagy szemű sót és ázsiai szecsuani borst teflonba megpirítunk, utána mozsárba összetörjük, vagy darálón egy kicsit megdaráljuk. Ha készen vagyunk, tegyük félre.

A salátához való hozzávalókat vágjuk össze és tegyük egy tálba, locsoljuk meg ízlés szerint olíva olajjal, lime lével és picit borsozzuk. Jól összekeverjük és félre tesszük, amíg a csirkecombokat kisütjük.

Ha háromnegyedig már megfőtt a csirke az alaplébe, akkor kivesszük, lecsöpögtetjük, ezt követően forró kókuszzsírban wokban vagy serpenyőbe, pirosra, ropogósra sütjük, hogy a bőre szép ropogós legyen. Amíg sül az egyik oldala, addig a tetejét forró kókuszolajjal öntözgethetjük, egy hőálló konyhai nagy kanállal. Így egyenletesen sül a csirkénk.

Ezt követően, ha kész, megszórjuk az összedarált só és bors pirított keverékével – ízlés szerint – és meglocsoljuk egy pici lime levével. Salátával kínáljuk. 

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék:
Tovább a blogra »