Jó reggelt joghurtos gyümölcsös müzli
Hozzávalók:
7 púpos ek görög joghurt
7 ek *Kölln natúr teljeskiörlésű zabpehely vagy müzli
2-3 kk méz
nektarin-áfonya-málna-ribizli-ringlószilva vagy kék szilva vagy bármilyen gyümölcs amit szeretünk: körte, alma, őszibarack stb… téli időben lehet fagyasztott is…
Díszítés:
kókuszcukor
gyümölcsök
földimogyoró, mandula vagy dió
Elkészítés:
Vegyünk elő egy müzlis tálat, vagy egy sima tálat, és tegyük bele a zabpelyhet vagy müzlit.
Ezután az nektarint, ringlószilvát szeleteljük fel. A gyümölcsökből, tegyünk félre a díszítésre és a tetejére. A joghurtot öntsük rá a müzlire, ízesítsük mézzel, és keverjük össze.
Ezt követően, nagyon óvatosan a gyümölcsöket is keverjük hozzá. Kínálásnál, szórjuk meg még gyümölcsökkel, kókusz cukorral, földimogyoróval, mandulával, dióval a tetejét.
Ez egy finom desszertnek is megfelel, ebben az esetben vegyünk elő a kis desszertes pohárkánkat és rétegezzük bele a hozzávalókat és már kész is.
*Tipp: A Kölln pehely a felvágott zabszemek hengerlése révén készült, teljes kiőrlésű finom zabpehely. Tartalmaz növényi fehérjéket, vasat, magnéziumot, rostokat és B1 vitamint. 100%-os tisztaságú, 100 g termékben: 192 kcal.