Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Joghurtos-avokádós/kapros uborkaleves grissinivel…

Egészségesen és stílusosan karcsúsodj! Nemcsak ínyenceknek… Hihetetlenül egyszerű, fenomenális, nagyon frissítő hatású és max. 30 perc alatt elkészül. Az avokádó, az uborka, a kapor, és a bors különleges íz egyvelegét a lime és a joghurt savanyú íz hatása teszi különlegessé, megbolondítva egy kis sült bacon darabokkal.
Mert az egészség mindenkié… 🙂

Joghurtos-avokádós-kapros uborkaleves5Joghurtos-avokádós/kapros uborkaleves grissinivel
Hozzávalók:
4 db kígyóuborka
2 db avokádó – vagy ha nincs otthon avokádó, 2 db burgonya felkockázva, sózva, vajon megpirítva, 1 dl kis húsleves alapélével felöntve, puhára főzve, adjuk hozzá –

Fűszerek:
½ lime leve

 

2 nagy gerezd fokhagyma
200 g natúr görög joghurt
1 ½ ek extra szűz olíva olaj
½ kk himalája só
½ kk ötbors fűszer – mozsárban összetörve
¼ csokor kapor
1 csipet kókuszcukor
¼ zöldhagyma
1 csipet chili pehely

Tálalás:
friss kapor pirított bacon darabok extra szűz olíva olaj

Elkészítés:
Meghámozzuk és felkockázzuk az uborkát és az avokádót.

Joghurtos-avokádós-kapros uborkaleves2

Ezt követően tegyük egy turmixba az uborkát és az avokádót, és a fenti fűszerekkel ízesítsük, majd jól keverjük össze.

Joghurtos-avokádós-kapros uborkaleves4

Ha készen vagyunk, akkor az apróra vágott bacont pirítsuk meg egy serpenyőbe.

Joghurtos-avokádós-kapros uborkaleves6

Kínálásnál, szórjuk meg bacon darabkákkal, díszítsük friss kaporral, és locsoljuk meg egy kis extra szűz olíva olajjal.

Joghurtos-avokádós-kapros uborkaleves1

Aki még laktatóbbá szeretné tenni, kínálja grissinivel.

*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!