Baconba tekert – tripla finomságok…

Roppant egyszerű, igazi vendégváró is lehet, 5-15 perces gyors és könnyű mennyei finomság, mindössze három alapanyagból… 🙂

Baconbe-göngyölt-aszalt-szilva-mandulávalBaconbe göngyölt aszalt szilva/mandulával

Hozzávalók:

8 szelet bacon

16 db aszalt szilva

5 dkg kecskesajt, vagy más, lágy, karakteres ízű sajt

(Tipp: Ínyenceknek, az aszalt szilva közepébe 1 szem mandulát is tehetünk. Fogpiszkálóval átszúrjuk a baconos tekercseket, hogy ne essen szét sütésnél).

Elkészítés:

A sajtot kis kockákra vágjuk, majd az aszalt szilvák közepébe csomagoljuk. A baconokat kettévágjuk, és az aszalt szilvákat beletekerjük.

Baconbe-göngyölt-aszalt-szilva-mandulával

Előmelegített sütőben, 200 fokon 15 perc alatt megsütjük. A sütési idő felénél megforgatjuk, hogy mindkét oldala egyformán megpiruljon.

Baconbe-sonkába-tekert-sajttal-töltött-datolya*Baconbe vagy sonkába tekert/sajttal töltött datolya

Hozzávalók:

16 db datolya

16 szelet bacon

16 szelet gépsonka

150 g kékpenészes sajt – gorgonzola

Elkészítés:

A datolyát hosszába bevágjuk, a magokat eltávolítjuk. Sajtot teszünk a mag helyére, majd baconnel, vagy sonkába becsavarjuk.

Baconbe-sonkába-tekert-sajttal-töltött-datolya

Átszúrjuk egy fogpiszkálóval, és mehet a sütőbe 5-10 percre.

Vagy

* Tipp:

Baconbe tekert/rozmaringgal töltött datolya

A datolyát kimagozzuk, mag helyére friss rozmaring leveleket töltünk és füstölt bacon szeletbe betekerjük, forró sütőben, pár perc alatt pirosra sütjük.

(Tipp: rozmaring elhagyásával, a bacon szalonna tetejére 1 babérlevelet tehetünk vagy tölthetjük a datolyát sajttal is.)

*Baconbe tekert/sült spárga

Hozzávalók:

12 db zöld spárga

4 csík baconszalonna

kevés méz

Elkészítés:

A zöld spárgák végeiből kb. 1-2 centit (a fásabb részt) levágjuk, majd megmossuk, és 3 darabot beletekerünk egy bacon szeletbe. A betekert spárgákat tepsibe tesszük és forró sütőbe 15 perc alatt megsütjük.

A negyed óra leteltével, a kilógó spárgavégeket és fejeket meglocsoljuk egy kevés mézzel és még 5 percig sütjük.

Kínálhatjuk, saláta kíséretében a finom baconös falatkákat.

*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »