Sült ropogós csicseriborsó – az egészséges nasi…

Hétvégére, vagy akár hétköznapi tv nézés közbeni elcsábulásra, tuti jó vendégváróra is ajánlom, ezt a 30 perces egészséges nasit…

 

Egy jó filmnézés közben, érdemes ezt választani a bolti chips helyett, egyszerűen ellenállhatatlan és isteni finom… 🙂

Érdemes kipróbálni, büntetlenül évezni a nasizást…:)

Még munkába is magunkkal vihetjük…Gyors éhségcsökkentő ropogtatni való… 🙂



Sült-ropogós csicseriborsó

Hozzávalók:

2 üveg csicseriborsó

Fűszerek:

1 ek olívaolaj

1 kk chili por, vagy pehely (óvatosan a chilivel, ha gyerekek is esznek belőle)

1 kk kömény  

1/2 kk *Himalája só

1 lime reszelt héja

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt és öblítsük le konzerv csicseriborsót. Töröljük szárazra papírtörlővel. Egy tálba keverjük össze a fenti fűszereket, és forgassuk jól át a csicseriborsót benne. Sütőbe kb. 15-30 perc alatt megsütjük, akkor jó, amikor szép arany barna és ropogós.

Légmentesen zárható dobozban tároljuk, ha kihűlt. No persze, ha elfogy, akkor azonnal készíthetünk egy újabb adagot. A gyerekek is imádni fogják, és még egészséges is.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

 Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Inspiráció/recept: K.Gabi 

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »