Etetni bolondulásig… Egy kis kényeztető, gyors vacsora. Könnyen elkészíthető és tuti alig bírod majd abbahagyni, egyszerűen imádni való…:) A pácolással együtt, mindösszesen 45 perc alatt készen van… Érdemes elkészíteni…
Japán csirkemell falatkák-mártogatóssal
Hozzávalók:
Pác:
3 ek japán light szójaszósz
1 ½ kk reszelt gyömbér
2 ek szaké
Mártogatós:
2 kk japán light szójaszósz
2 kk kókusz cukor
1 db csillagánizs
1 ek szaké vagy rizsecet
2 kk citrom leve
3 csepp chili szezámolaj, vagy sima szezámolaj – (ha nincs, akkor egy kis apróra vágott chili és olívaolaj keverékével helyettesíthetjük)
1 szelet friss gyömbér lereszelve
1 ½ kk méz
80 ml Niban dashi – (ez egy növényi alapleves, helyettesíthető zöldség vagy húsleves alap lével)
Elkészítés:
A húst kis falatkákra vágjuk, és a pác lébe forgatjuk, hűtőbe tesszük 15-30 percig érlelni. Lehet akár egy éjszakán át is pihentetni, így még jobban átjárja a pác a húst.
Addig elkészítjük a mártogatóst hozzá. A fenti hozzávalókat jól összekeverjük, és félre tesszük.
Ezt követően a pácos húshoz, 1 púpozott kanál kukoricalisztet keverünk és forró kókuszzsírban, kisütjük.
Tálaláskor szezámmaggal, apróra vágott zöldhagymával megszórjuk, mártogatóssal kínáljuk.
*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: