Japán csirkemell falatkák – mártogatóssal…

Etetni bolondulásig… Egy kis kényeztető, gyors vacsora. Könnyen elkészíthető és tuti alig bírod majd abbahagyni, egyszerűen imádni való…:) A pácolással együtt, mindösszesen 45 perc alatt készen van… Érdemes elkészíteni…

japán-csirkemell-falakák-mártogatóssalJapán csirkemell falatkák-mártogatóssal

Hozzávalók:

Pác:

3 ek japán light szójaszósz

1 ½ kk reszelt gyömbér

2 ek szaké

Mártogatós:

2 kk japán light szójaszósz

2 kk kókusz cukor

1 db  csillagánizs

1 ek szaké vagy rizsecet

2 kk citrom leve

3 csepp chili szezámolaj, vagy sima szezámolaj – (ha nincs, akkor egy kis apróra vágott chili és olívaolaj keverékével helyettesíthetjük)

1 szelet friss gyömbér lereszelve

1 ½ kk méz

80 ml Niban dashi – (ez egy növényi alapleves, helyettesíthető zöldség vagy húsleves alap lével)

Elkészítés:

A húst kis falatkákra vágjuk, és a pác lébe forgatjuk, hűtőbe tesszük 15-30 percig érlelni.  Lehet akár egy éjszakán át is pihentetni, így még jobban átjárja a pác a húst.

japán-csirkemell-falakák-mártogatóssal

Addig elkészítjük a mártogatóst hozzá. A fenti hozzávalókat jól összekeverjük, és félre tesszük.

Ezt követően a pácos húshoz, 1 púpozott kanál kukoricalisztet keverünk és forró kókuszzsírban, kisütjük.

Tálaláskor szezámmaggal, apróra vágott zöldhagymával megszórjuk, mártogatóssal kínáljuk.

*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »