Pirított pisztáciás sajt golyócskák…

Isteni finom és még pirított is…érdemes elkészíteni. Megállja a helyét előételként, de vendégváró falatkáknak is kiváló, sőt vacsorára is tökéletes, gyorsan elkészíthető, egészséges egytálétel, illetve akár délutáni éhségűzőnek is beilleszthető… 🙂

Pirított pisztáciás sajt golyócskákPirított pisztáciás sajt golyócskák

Hozzávalók:


2 ½  ek kókuszzsír

1 kisebb hagyma – apróra vágva

1 ½  csésze rizs, kb. 10 dkg

½  csésze száraz fehér bor

Fűszerek:

csipet sáfrány

himalája só

ötbors fűszer – mozsárban összetörve

3 csésze csirkehúsleves – lehet Bio leveskockával is helyettesíteni

3 ek frissen reszelt sajt

½  ek  tönköly fehér búzaliszt

¼  csésze tejszín

2 ek  tej

egy csipet frissen reszelt szerecsendió

10 dkg mozzarella – apróra kockázva

2 ek apróra vágott pisztácia – serpenyőben megpirítva

2 ek fagyasztott zöldborsó – felengedett

Panírozáshoz:

2 nagy tojás – felverve

1 ½  csésze panko morzsa – vagy ha ropogósabban szeretnénk, akkor használhatunk durvára darált, Bio tönköly Corn Flakes kukorica pehelyt is –

Sütéshez:

kókuszzsír

Elkészítés:

Egy serpenyőben 2 ek kókuszzsírt felolvasztunk. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsuk/dinszteljük meg. Ezt követően, adjuk hozzá a rizst, keverjük el, aztán öntsük hozzá a fehérbort, és a fenti fűszerekkel ízesítsük. Kevergetés mellett főzzük, amíg a bor felszívódik, kb. 2 perc. Ezt követően adjuk hozzá a meleg csirkehúsleves ½ csészét és főzzük, folyamatos kevergessük, amíg felszívódik, utána hozzáadhatjuk a többi levest. Akkor jó, amikor a rizottó (rizs) al dente ez kb. 25 perc. Ezt követően keverjük hozzá a reszelt sajtot, és hagyjuk kihűlni, még a hűtőbe is betehetjük, ha már nem annyira meleg.

Pirított pisztáciás sajt golyócskák

Amíg hűl a rizs, addig készítsük el a pisztáciás-zöldséges keveréket: ½ ek kókuszzsírt, egy serpenyőben olvasszunk fel. Adjuk hozzá, a fél ek tönköly fehér búzalisztet és habverővel folyamatosan mérsékelt tűzön 1 percig főzzük. Adjuk hozzá a tejszín, a tejet és kevergetés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ízesítsük, reszelt szerecsendióval, sóval, borssal, keverjük össze, és utána tegyük egy tálba és hagyjuk teljesen kihűlni. Utána keverjük hozzá, a mozzarella sajtot, pisztáciát és a zöldborsót.

Ha kihűlt a rizs, akkor enyhén nedves kézzel golyókat alakítsunk ki a rizsből, úgy, hogy egy mélyedést a közepén az ujjunkkal kreálunk, és bele töltjük egy kanál pisztáciás tölteléket és ráformázzuk a rizses tölteléket, hogy körbe zárja. Ha megformáztuk az összes golyócskát, akkor panírozhatjuk: tönköly fehér búzaliszt, felvert tojás és panko morzsába, vagy durvára darált Bio tönköly Corn Flakes kukorica pehelybe.

Kókuszzsírban arany barnára sütjük. Édes-chili mártogatóssal is kínálhatjuk, de önmagában is nagyon finom.

*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »