Olasz Rio Mare tonhalas tésztasaláta…

Különlegességre vágysz, de gyorsan?

Akkor itt egy félelmetesen gyors és egészséges, 15 perces ebéd vagy akár vacsora. 🙂

 

Spanyol-tonhalas-tésztasaláta4

A tonhal nagyon egészséges – még konzerv formájában is -, gazdag B12– és D-vitaminban, valamint káliumtartalma is magas, jó, ha fogyasztjuk, minél többször… ha eddig hanyagoltad a haluci evést, 🙂 ezzel a recepttel biztosan megszereted. Isteni finom, kár lenne kihagynod. 🙂

Spanyol-tonhalas-tésztasaláta

 

Olasz Rio Mare tonhalas tésztasaláta gluténmentes recept

Hozzávalók:

500 g Barilla Penne Rigate tészta – gluténmentesen itt

3 doboz Rio Mare tonhal konzerv

350 g mirelit kukorica

3 gerezd fokhagyma – szeletelve

3 szál zöldhagyma vagy póréhagyma

5-6 db friss koktélparadicsom  

1 db nagy zöld-alma

2 marék zöld olajbogyó

Öntet:

2 dl tejföl (lehet több is)

1 dl görög joghurt

1-2 ek light majonéz

1-2 ek dijoni mustár – ízlés szerint

pár csepp citromlé

friss kakukkfű ágacskák

2 ek extra szűz olíva olaj

1 csipet *Himalája só

2 csipet *ötbors darált fűszer

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

Olasz Rio Mare tonhalas tésztasaláta

Elkészítése:


A tésztát sós vízben kifőzzük.



Barilla tésztáról és annak főzéséről információt, az alábbi bejegyzésénél találsz:
http://hu.barilla.com/promo/index.jsp http://hu.barilla.com/termekek/pasta/tesztak_teljes_kiorlesu_gabonabol/index.htm http://hu.barilla.com/termekek/pasta/klasszikus/Bavette.htm

 

Eközben a tonhalkonzervet leszűrjük, és egy nagyobb üvegtálban összekeverjük a kukoricával, olajbogyóval, a felkockázott paradicsommal és a felkockázott, hámozott almával, zöldhagymával, fokhagymával.

Ha a tészta megfőtt, hozzáöntjük a fentiekhez. Az öntetnek való tejfölt, görög joghurtot, dijoni mustárt, light majonézt és a pár csepp citromlevet, sóval, borssal, és olívaolajjal egy külön tálkában jól összekeverjük, beleszórjuk a kakukkfüvet, majd ráöntjük a tésztasalátára.

Akár langyos állapotban, akár hidegen esszük, mennyei. Mivel a tészta pár óra alatt beissza az öntetet, érdemes a salátát azonnal elfogyasztani, vagy akár több öntetet készíteni, és félretenni belőle a későbbi fogyasztáshoz.

 

*Tipp: Rio Mare tonhal konzervet, a kínai boltokban jóval olcsóbban megkapatod, mint a közértekben.

 



Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »