Nemcsak finom, de egészséges is a gyros…
A gyros azon kívül, hogy rendkívül finom étel, az egészségünkre is jó hatással van, ugyanis a húsra és friss zöldségekre mindenkinek szüksége van. Mivel a hús nem zsíros, az étel nem terheli meg a szervezetünket…
Ha egy könnyű ételre vágyunk, ami még egészséges, a gyros tökéletes választás. A köretként alkalmazott zöldségek rengeteg vitamint tartalmaznak, amik segítenek abban, hogy szervezetünk a lehető legjobb formáját hozza, immunrendszerünk tökéletesen működjön, ezáltal egészségesek is maradjunk…
Arról nem is beszélve, hogy mindösszesen a pácolással együtt, egy óra alatt, egy finom és varázslatos ebédet, vagy akár vacsorát varázsolhatunk a családunk számára, egészségesen…:) Próbáljátok ki, isteni finom… 🙂
1 kg csirke vagy pulyka apró hús
Fűszerek:
1 gerezd fokhagyma – reszelve
1 kk *kókuszos curry
1 kk *thai fűszerkeverék
1 kk pirospaprika
fél chili paprika
1 kk *ötbors fűszer őrölve
1 kk *himalája só
¼ csokor petrezselyem
5-6 friss bazsalikom levele
5 friss ágacska majoránna levele
5 friss ágacska kakukkfű levele
fél citrom leve
1 dl extra szűz olíva olaj
+
1 db hagyma
1 db paradicsom
4 db koktélparadicsom
1 db paprika
2 szelet bacon
2-3 ek olvasztott kókuszzsír
Teljeskiörlésű pita:
220 g görög joghurt
30 g tejföl
1 kk *himalája só
½ csomag sütőpor
240 g BIO teljeskiörlésű búzaliszt
10 g lenmagliszt
Mentás feta sajtos uborkás szósz:
2 szelet feta sajt
2-3 ek tejszín
½ görög joghurt (nagy doboz fele)
½ csokor friss menta levél
½ kígyóuborka – apró vékony csíkokra vágva
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
A csirkehúst a fenti fűszerekkel ízesítjük. Hűtőbe tesszük egy folpakkal letakarva, min. fél órára, ha van időnk, akkor egy egész éjszakán át pácolhatjuk a húst, így még jobban átjárja a húst, a fűszerek íz világa. Amíg pihen a húsikánk a hűtőbe, addig készítsük el a pitánkat. A fenti hozzávalókat, keverjük össze egy tálban, gyúrjuk át a tésztát, vágjuk 4 felé, és hagyjuk pihentetni, amíg elkészítjük a többi hozzávalót.
Készítsük el a mentás feta sajtos szószt. A fenti hozzávalókat keverjük össze. A feta sajtot vágjuk apró darabokra, keverjük össze a görög joghurttal, tejszínnel és az apróra vágott mentával, uborkával. Ha kész, tegyük a hűtőbe.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: