Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt

 Olyan érdekesen, olaszosan egyszerű!

 

Ha valami ilyen jól néz ki, az csak finom lehet, igaz? Ha még nincs ötleted ebédre vagy vacsorára, akkor bizony, ezt készítsd el, csak 30 perc, és ebből tuti mindenki repetázni fog! Annyira sajtos és mennyeien finom, egy kicsit olaszos is az oregáno és paradicsom íz kavalkádjától, és olyan tökéletesen egészséges. 🙂 Érdemes kipróbálni.

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt recept gluténmentes

Hozzávalók:

0,5 kg pulyka darált hús – (vagy másféle darált hús, ki, amit szeret)

2 tojás

1-2 gerezd fokhagyma – reszelve

10-15 dkg parmezán sajt – reszelve

1 maréknyi BIO teljeskiörlésű zabpehely, gluténmentesen itt

1 csokor petrezselyem

½ kk *Himalája só

½ kk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve itt

Tetejére:

2 db paradicsom

2 db paprika

1/2 dobozos „olasz” sűrített paradicsom

1-2 csipet oregáno

½ kk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve

5-6 levélke friss bazsalikom levél

2 zacskó mozzarella sajt

10 dkg cheddar vagy gouda sajt – reszelve

pár csepp chilis/rozmaringos olaj  — (ezt én készíteni szoktam: egy üvegbe belehelyezzünk kisebb chili paprikákat és friss rozmaring ágacskákat és felöntjük extra szűz olíva olajjal) — kiváló ételek ízesítésére.

zabpehely – a szóráshoz

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt1

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt recept

elkészítése:


Melegítsük elő a sütőt.

A fenti hozzávalókat egy tálban összekeverjük.

*Katt a képre, ha nagy méretben, meg szeretnéd tekinteni:

Kivajazunk egy tortaformát, és meghintjük zabpehellyel.

A fenti összekevert húsos masszát bele helyezzük, és szépen elrendezzük.

A paradicsomot vágjuk negyed karikára, és a paprikát is. Helyezzük el a húsos massza tetején. Ezt követően, egy fél doboz sűrített paradicsommal locsoljuk meg a. Megszórjuk oregánoval, borssal és egy pici sóval, és friss bazsalikommal.

Ha elkészültünk, szeleteljünk fel 2 zacskó mozzarellát és helyezzük a paradicsomos húsos masszára. Ezt követően, szórjuk meg reszelt cheddar vagy gouda sajttal.

A tetejét locsoljuk meg a pár csepp chilis-rozmaringos olajjal.

Tegyük a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

Tálaláskor friss bazsalikommal kínáljuk.

Önmagában, illetve salátával is kiváló, egészséges és nagyon finom egytálétel. Kínálhatjuk még Indiai lepénykenyérrel, gluténmentes naan kenyérrel. 

 

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »