Fűszeres-pirított tonhal ropogós falatkák

Az egészség jegyében, fűszeres falatok gyorsan!

 

Őrületesen jó, 30 perces, szuper könnyű reggeli vagy vacsora, de akár ebédre is kiváló gyors fogás. Csak a hozzávalókat összekevered, egy picit megpirítod, és máris kínálhatod, ezt az ellenállhatatlanul finom ropogóst. :) 

Fűszeres-pirított tonhal – ropogós falatkák

Fűszeres-pirított tonhal ropogós falatkák, Indiai lepénykenyérrel recept

Hozzávalók:

5 doboz Rio Mare tonhal – lecsepegtetve, picit kinyomkodva (Kínai boltban a legolcsóbb 250 Ft)

pici darab *citromfű – apróra vágva

2 szál zöldhagyma – karikra vágva

1/2 csomag *koriander vagy petrezselyem – apróra vágva

1 ek reszelt gyömbér

1 db *chili paprika – félig kimagozva

pici csipetnyi *Himalája só

egy csipetnyi *ötbors bors fűszer – mozsárban összetörve, vagy durvára darálva

2-3 tojás felverve – ez tartja össze a hozzávalókat – a tojás mennyisége, függ a tonhal mennyiségétől…

Sütéshez:

kókuszzsír

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Fűszeres-pirított tonhal ropogós falatkák

elkészítése:


Egy tálba a fenti hozzávalókat beletesszük, összekeverjük. Kis gombócokat formálunk, melyet lelapítunk.

Ha elkészültünk, egy serpenyőbe, hevítsük fel kókuszzsírt, és amikor forró, akkor megpirítjuk mindkét oldalát.

A lényeg, hogy nem sokáig kell sütni, csak épp hogy a külseje megpiruljon, hisz önmagában a konzerv tonhal főtt állagú és nem nyers.

Chili szósszal vagy citrommal meglocsolva és lepénykenyérrel kínáljuk.

Lepénykenyér elkészítését, az alábbi blog bejegyzésemnél találod:

Nizzai saláta teljeskiörlésű lepény kenyérrel és sült sajttal

Gluténmentes Naan kenyér receptetmet, pedig az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatod:

Tex-Mex finomságok



Mártogatóst
is lehet hozzá készíteni:

Hozzávalók:

2 ek *halszósz

1 ek kókuszcukor

1/2 lime leve

1 ek *rizsborecet

1/2 csomag *koriander vagy petrezselyem – apróra vágva



Elkészítés:


A fenti hozzávalókat egy tálkába összekeverjük és kész is van, kínálhatjuk a tonhal pogácsánk mellé, Indiai lepénykenyér kíséretében. De akár csak citormmal meglocsolva is kiváló finomság. 🙂

 

A tonhal fontos tápanyagokban gazdag élelmiszer

A tonhal kiváló proteinforrás. Nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmaz, szelént, magnéziumot, potassziumot, B3-, B6-, B1- vitaminokat, omega-3 esszenciális zsírsavat. Ha hetente kétszer fogyasztunk tonhalat, már azzal is jelentősen növeljük szervezetünk omega-3 szintjét.

 

A szív-, érrendszer egészségéhez nagyon fontos ez az esszenciális zsírsav, mert szabályozza a szívritmust, ezzel segít megakadályozni az érfalon képződő lerakódásokat, növeli a jó koleszterin szintjét, csökkenti a gyulladások kialakulását.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza



Jó étvágyat és jó egészséget!


Klarissza

 

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »