Rozmaringos Sütőtökös Muffin

Narancssárga tündöklése!

Ha gyorsan szeretnél valami finom sütit készíteni, akkor ez a muffin legyen az! Egészséges, gazdag, puha, és isteni finom. 🙂



Egyszerűen elkészíthető 30 perces finomság, és akár reggeli ébredéskor, egy finom Indiai Chai teával, egyszerűen kihagyhatatlan élvezet, szinte elvarázsol. 🙂

Sőt igazi vendégváró, családi összejövetelekre, ünnepekre, karácsonyra, szilveszterre bármikorra, ő mindig sikert arat. 🙂

Ugye milyen csodálatos, ha sok van a jóból? 



Rozmaringos Sütőtökös Muffin recept – gluténmentes


Hozzávalók:

Száraz anyagok:


½ szál friss rozmaring – nagyon apróra vágva

180 g Bio tönköly fehér liszt (vagy gluténmentesen: 210 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék)

130 g Bio teljeskiörlésű búzaliszt (vagy gluténmentesen: 100 g Nagykun rizsliszt)

1 kk sütőpor

½ kk szódabikarbóna

¼ kk Himalája só

Nedves anyagok:

2 db tojás

100 ml natúr görög joghurt

275 ml tej

60 ml kókuszolaj

2 ek méz

240 g sütőtök – megfőzve

Díszítéshez:

10 dkg sütőtök – megfőzve

negyed maréknyi tökmag

pici porcukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

A sütőtököt pucoljuk meg, vágjuk kockára és tegyük fel egy fazékba, egy nagy csipet sóval, és annyi vízzel, hogy épphogy ellepje. Főzzük puhára. Ha kész szűrjük le és csepegtessük le. Tegyünk félre belőle a díszítéshez.

Amíg fő a tök, addig készítsük elő a többi hozzávalókat. Vágjuk fel apróra a rozmaringot. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a száraz anyag hozzávalókat: lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót.

Egy másik tálba tegyük a nedves hozzávalókat. Keverjük össze a tojást, a joghurtot, tejet, mézet, egy kézi habverővel keverjük össze, és csurgassuk hozzá a kókuszolajat.

Ha elkészültünk, akkor keverjük össze a két hozzávalót, száraz anyagokat a nedves anyagokkal. Ezt követően, a lecsepegtetett fenti mennyiségű sütőtököt is, keverjük hozzá.

Ezt követően a muffin sütőnkbe, belerakjuk a papír muffin formákat és beletöltjük szűken háromnegyedig a masszát, és mindegyik tetejére teszünk apró kockára vágott sütőtököt és szórjuk meg tökmaggal, így ettől finom roppanós lesz.— ez most nekem, nem volt itthon. 🙁 de azért így is csinos lett… 🙂

Ezt követően tegyük a sütőbe és 180 fokon 20-25 perc alatt süssük készre. Nekem a gázsütőn 22 perc alatt lett kész. (20 percnél tűpróbát végeztem.) A muffinokat a formában hűtsük ki 10-15 perc. Tálalásnál, porcukorral meghintve kínáljuk.



Sokáig friss és puha marad, ha persze marad, hisz pillanatok alatt elfogy.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm



További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »