Pisztáciás-gorgonzola kéksajtos tejszínes csirkemell/mediterrán sült krumplival
Hozzávalók:
1 db csirkemell csíkokra vágva
1 db vöröshagyma
1 ek kókuszzsír
Fűszerek:
½ mk kakukkfű
½ mk himalája só
½ mk oregánó
½ mk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve
5-7 dkg gorgonzola sajt – ízlés szerint – Aldiban vettem
1 zacskó tejszín
8-10 szem pisztácia – apróra vágva
Köret:
60 dkg krumpli
1-2 kk *sült burgonya fűszer só szerecsendióval – ázsiai boltba lehet kapni
5 levélke friss rozmaring – apróra vágva
4 db fokhagyma héjastul egészben
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk, egy tepsibe belehelyezzük.
Megszórjuk sült krumpli fűszersóval, összekeverjük jól a krumplit, rádobjuk a fokhagyma gerezdeket, apróra vágott rozmaringgal megszórjuk. Meglocsoljuk kókuszolajjal és a sütőben készre sütjük. Ha elkészültünk a krumplival és már sül magában, akkor neki láthatunk, a csirkemell elkészítéséhez.
A húst csíkokra vágjuk, és félre tesszük. Egy serpenyőbe 1 ek kókuszzsírt hevítünk és az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Rádobjuk a csirkemellet, és a fenti fűszerekkel ízesítjük, és kb. 15 perc alatt, puhára pirítjuk.
Egy másik serpenyőbe a tejszínt langyosra hevítjük, és bele dobjuk a sajtot, melyet előzőleg kockára vágtunk. Pár perc alatt elolvad a sajt, és egy pár perc alatt összefőzzük.
Ha elkészült, akkor a megpuhult csirke húsra öntjük, pisztáciával megszórjuk, és egy pár percig összefőzzük az egészet, és készen is vagyunk.
Tálalásnál tepsiben sült krumplival tálaljuk, szórjuk meg, apróra vágott pisztáciával.
Kényeztetés felsőfokon, hiszen ezt a finomságot a leányzóm készítette…., üzenem neki, hogy nagyon finom volt, és köszönöm… 🙂
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam meg várásrolni:
http://www.azsiabt.hu/
*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza