Szardellával-kék-sajttal töltött sült olívabogyók…

Az Olaszországi Marche tartományból származik, ez a régi recept…

A végeredmény miatt nagyon megéri elkészíteni, igaz egy picuri ügyességet igényel az elkészítése, de így is 30 perc alatt készen van. Igazi délutáni nassolni való, de akár vacsorára is fogyaszthatjuk, vagy ami még jobb, előételként/vendégváróként is kínálhatjuk…

 

Érdemes kipróbálni…:)

szardellával-és-kéksajttal-töltött-sült-olívabogyó

Szardellával-kék-sajttal töltött sült olívabogyók

Hozzávalók:

10 dkg nagyobb magozott olívabogyó – én kimérve szoktam venni

10 dkg szardellával töltött olívabogyó

5 dkg gorgonzola kék-sajt

Bundázáshoz:

kukoricaliszt

tojás

egy csipet himalája só

panko zsemlemorzsa (Japán morzsa – Ázsiai boltban lehet kapni)

Sütéshez:

kókuszzsír

Díszítés:

szőlő

gorgonzola kék-sajt

bazsalikom

Elkészítés:

Az olívákat egy fél órára áztassuk vízbe, így veszítenek a sós ízükből.

Katt a képre, ha nagy méretben megszeretnéd tekinteni:

Ha letelt az idő, akkor a vizet szűrjük le és itassuk le róla a felesleget.

A szardellás olíva bogyókkal most nem foglalkozunk, azokat már lehet panírozni majd.

A kék-sajtot vágjuk fel apró kockákra.

Ezt követően a magozott olívabogyókat egy éles kés hegyével vágjuk be felülről kezdve spirál alakúra, de úgy hogy ne vágjuk végig.

Ha készen vagyunk, vegyünk egy kiskanál végét, én pld. egy jégkrém pálcikát használtam, és óvatosan megtöltöttem az olívákat sajttal.

Ha elkészültünk, akkor a szokásos módon, liszt, felvert tojás és panko zsemlemorzsába megforgatjuk az összes olíva bogyót – a szardellásat is – és egy serpenyőbe jól felforrósított kókuszzsírban, hirtelen kisütjük.

Az olaj hőfokát egy darabka zsemlemorzsát beledobva ellenőrizhetjük. Ha buborékolva azonnal a felszínre jön és pirulni kezd, az olaj megfelelő hőmérsékletű.

Az olívákat kisebb adagokban süssük ki. Amikor mindegyiken ropogós, aranyszínű kéreg képződött, szűrőkanállal szedjük ki őket az olajból. Helyezzük őket papírtörlőre lecsepegni. Forrón tálaljuk. Ha kókuszzsírban sütjük, akkor nem is kell lecsepegtetni. 

Kínálásnál szőlővel (ha szezonja van) és még plusz sajt kocka darabkákkal kínáljuk. Díszítjük bazsalikommal.

 

*Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm 



Jó étvágyat és jó egészséget!


Klarissza

 

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »