Amennyire laktató, annyira könnyű!
Tulajdonképpen a cukkini, rendkívül sokoldalú zöldség, sokféleképpen variálható, és gyorsan elkészíthető. 🙂
Salátákba apróra, leginkább julienne-re (csíkokra) vágva, hámozatlanul is tesszük. Én most egy kicsit megpirítva és töltve készítettem el, az az egyik kedvenc receptem. 🙂
Próbáljátok ki, isteni az finom, és persze, hogy egészséges!
Pirított cukkini medvehagymával-krémsajttal töltve és salátával gluténmentes
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini
1 tubus tejszínes natúr krémsajt
¼ petrezselyem – apróra vágva
1 ek finomra vágott snidling vagy zöldhagyma zöldje
*ötbors durvára darált fűszer
medvehagyma
*Himalája só
Salátához:
avokádó
koktélparadicsom
jégsaláta
baby spenót
szeletelt bacon szalonna
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Pirított cukkini medvehagymával-krémsajttal töltve
elkészítése:
A bacon szalonnát, egy serpenyőbe pirítsuk meg.
Ezt követően, a cukkinit hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk kb. 2 mm-re, zöldséghámozóval vagy szeletelő géppel is vághatjuk.
Ha készen vagyunk, akkor egy tálkában a tubus krémsajtot, borsozzuk, és apróra vágott snidlinggel, vagy zöldhagymával ízesítjük, tehetünk bele, ha szeretjük apróra vágott petrezselymet is. Jól keverjük el. Ha túl sűrű egy pici tejszínnel vagy tejföllel hígítsuk.
Ezt követően egy serpenyőbe kókuszolajat hevítsünk, és a cukkini szeleteket sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt pirítsuk meg, és utána szedjük papírszalvétára.
Fogjuk cukkini szeleteket és fektessük le egymás mellé hosszában, aztán rá széltében, és tegyük rá a medvehagymát, és kenjük rá a sajtkrémet és csomagoljuk össze. Ha szétcsúszna, rögzítsük egy hústűvel. Ezt követően süssük át a serpenyőben.
Készítsük el a salátát, pucoljuk meg az avokádót, és vágjuk szeletekre.
Tegyük egy tányérra a salátát, spenótot, avokádót, szórjuk meg pirított baconnal, ízlés szerint, egy picit sózzuk, (de csak egy picit, mivel a pirított bacon sós), borsozzuk és locsoljuk meg citromlével, olívaolajjal.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: