Pirított cukkini medvehagymával, krémsajttal töltve és salátával

Amennyire laktató, annyira könnyű!

Tulajdonképpen a cukkini, rendkívül sokoldalú zöldség, sokféleképpen variálható, és gyorsan elkészíthető. 🙂

Salátákba apróra, leginkább julienne-re (csíkokra) vágva, hámozatlanul is tesszük. Én most egy kicsit megpirítva és töltve készítettem el, az az egyik kedvenc receptem. 🙂 

Próbáljátok ki, isteni az finom, és persze, hogy egészséges!

 

Pirított cukkini medvehagymával és sajttal töltve-avokádó salátával3 

Pirított cukkini medvehagymával-krémsajttal töltve és salátával gluténmentes

Hozzávalók:

1 nagyobb cukkini

1 tubus tejszínes natúr krémsajt

¼ petrezselyem – apróra vágva

1 ek finomra vágott snidling vagy zöldhagyma zöldje

*
ötbors durvára darált fűszer

medvehagyma

*Himalája só

Salátához:

avokádó

koktélparadicsom

jégsaláta

baby spenót

szeletelt bacon szalonna

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 Pirított cukkini medvehagymával és sajttal töltve-avokádó salátával2

Pirított cukkini medvehagymával-krémsajttal töltve 

elkészítése:

A bacon szalonnát, egy serpenyőbe pirítsuk meg. 

Ezt követően, a cukkinit hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk kb. 2 mm-re, zöldséghámozóval vagy szeletelő géppel is vághatjuk.

Ha készen vagyunk, akkor egy tálkában a tubus krémsajtot, borsozzuk, és apróra vágott snidlinggel, vagy zöldhagymával ízesítjük, tehetünk bele, ha szeretjük apróra vágott petrezselymet is. Jól keverjük el. Ha túl sűrű egy pici tejszínnel vagy tejföllel hígítsuk. 

 

Ezt követően egy serpenyőbe kókuszolajat hevítsünk, és a cukkini szeleteket sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt pirítsuk meg, és utána szedjük papírszalvétára.

Fogjuk cukkini szeleteket és fektessük le egymás mellé hosszában, aztán rá széltében, és tegyük rá a medvehagymát, és kenjük rá a sajtkrémet és csomagoljuk össze. Ha szétcsúszna, rögzítsük egy hústűvel. Ezt követően süssük át a serpenyőben.

 

Készítsük el a salátát, pucoljuk meg az avokádót, és vágjuk szeletekre.

Tegyük egy tányérra a salátát, spenótot, avokádót, szórjuk meg pirított baconnal, ízlés szerint, egy picit sózzuk, (de csak egy picit, mivel a pirított bacon sós), borsozzuk és locsoljuk meg citromlével, olívaolajjal.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »