Fűszeres panírban sült csirkecombok/Kapros burgonyasalátával…

Nincs is jobb érzés annál, mint amikor egy pillanat alatt elkapkodják a rántott csirkét a tányérról!

Fűszeres panírban sült csirkecombok-Kapros burgonyasalátával2 

 

Tojás és olaj nélkül sült csirkecomb íz kavalkád… Egyszerűen isteni finom…, Bátran készítsétek el…:), így felhasználható, az otthoni kenyér, amit már nem ennénk meg, viszont panírnak kiváló…

  Fűszeres panírban sült csirkecombok-Kapros burgonyasalátával6

Fűszeres panírban sült csirkecombok/Kapros burgonyasalátával…

Hozzávalók:

8 db alsó csirkecomb

Pác:

450 g-os joghurt és kefir fele/fele

2 kk *Dallas fűszerkeverék

¼ kk *Himalája só

¼ kk őrölt *ötbors fűszer

1 púpos ek kukoricaliszt 

Fűszeres morzsa:

szikkadt maradék kenyér

1 szál zöldhagyma

¼ csokor petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

1 kk Himalája só

1 kk őrölt ötbors fűszer

3 szál kisebb rozmaring ág levele

30 ml extra szűz olíva olaj 

Elkészítés:

Készítsük el a fűszeres morzsát. Mindenkinél biztos vagyok benne, hogy marad kenyér, amit már kidobnának. Ne tegyük, nekem két féle kenyér maradékom volt, vágjuk fel kockára, tegyük egy robotgépbe, tegyük hozzá a morzsánál leírt hozzávalókat, daráljuk össze, és tegyük egy tepsibe, tovább száradni, amíg elkészülünk a többi fogással.

A pácot (joghurt, kefir, Dallas fűszerkeverék, Himalája só, ötbors fűszer, kukorica liszt) keverjük össze egy tálba és tegyük bele az alsó csirkecombokat. Tegyük a hűtőbe, hogy átjárja a húst az ízek zamata, minimum 30 percre lefedve, de akár egy éjszakán keresztül is pácolódhat a hús, annál finomabb lesz.

Ha letelt a pácolási idő, akkor vegyük ki a pácból (de ne öntsük ki a maradék páclevet) a csirkecombokat, tegyük egy tepsibe és süssük előmelegített sütőbe 190 fokon 20 percig.

Az elősütött csirkét, mártsuk a maradék pácba, és ezt követően a félre tett fűszeres morzsába hempergessük meg a csirkecombokat és tegyük vissza a tepsibe és még 40-50 percig süssük, amíg szép aranybarna ropogós lesz.

 

 

Kapros burgonyasaláta:

Hozzávalók:

10-15 szem közepes nagyságú burgonya

2 kk Himalája só

1 csokor kapor szára

1 csokor petrezselyem szára

Öntet:

½ nagy citrom héja és leve

5 -8 ek olvasztott kókuszzsír, vagy extra szűz olíva olaj 

1 kk Himalája só

¼ kk őrölt ötbors fűszer

1 kk balzsamecet

Ízlés szerint:

½-1 csokor kapor levele

1-2 ek apróra vágott snidling

 

Elkészítés:

A burgonyát héjában a fenti fűszerekkel feltesszük főzni. 

Egy tálba keverjük össze az öntetet hozzávalóit.

Vágjuk apróra, a kapor leveleit és a snidlinget. Tegyük félre.

Ha elkészült a krumpli, akkor egy konyhai recés késsel kaparjuk le róla a héját, pikk-pakk készen van. Vágjuk az öntetbe, vastagabb karikára a burgonyát és keverjük össze.

Ezt követően, ha már kihűlt a krumpli, akkor szórjuk meg a friss kaporral, snidlinggel és rázzuk össze, a tálban a krumplit, ne keverjük, mert akkor összetörik. Sütőben sült fűszeres rántott csirkéhez tálaljuk.

 

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam meg várásrolni:

http://www.azsiabt.hu/



Jó étvágyat!

Klarissza

 

Címkék:
Tovább a blogra »