Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Grillezett BBQ bourbon whiskys bordasült, paradicsommal

Kápráztasd el a családodat finom falatokkal!

 

Fald fel Amerikát, bulizz a konyhádban. 🙂

Jó-jó nem teljesen, ami igaz, hogy az amerikai barbecue oldalas világhírű – az igazi verzió elkészítése azonban egy napos pácolást, elősütést majd további marinálást igényel.


Ha erre nincs időnk, íme, egy egyszerű recept, a legtöbb időt a fazékban és a sütőben tölti, de persze a sütése grillen is elkészíthető. Isteni finom és kihagyhatatlan élvezet… Én egyszerűen imádom az ilyen egyben sülteket, minden féle jó mázzal, amit hihetetlenül sokféleképpen lehet variálni.

Grillezett BBQ bourbon whiskys borda - sült paradicsommal


Grillezett BBQ bourbon whiskys bordasült, paradicsommal recept
Hozzávalók:
1-1/2 kg sertés borda
Alaplé:
2 db vöröshagyma
1 db chili paprika
3 db zeller szár
½ fej fokhagyma
250 ml almalé
víz
BBQ whiskys szósz pác:
Hozzávalók:
125 ml ketchup
150 g kókuszcukor vagy barna/nádcukor
1 ek chili erős szósz
125 ml Jim Beam bourbon whisky
(a whisky-t a gluténérzékenyek, hagyják ki, helyette almabort itt használjanak)
1 kk Kalocsai pirospaprika
65 ml *fehérborecet
1 kk őrölt *ötbors fűszer
1 kk *Himalája só
Salátához:
1 nagy doboz koktélparadicsom
egy csipet *kakukkfű
egy csipet *Himalája só
BBQ szósz (amit elkészítettünk)
extra szűz olíva olaj
jégsaláta

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

 Grillezett BBQ bourbon whiskys borda - sült paradicsommal1 (2)

Grillezett BBQ bourbon whiskys bordasült recept
elkészítése:
Egy fazékba beletesszük a bordát egészben, és az alaplé fűszereivel ízesítjük. Annyi vízzel töltsük fel, amennyi ellepi.

Lefedve forraljuk fel, és utána, alacsony hőfokon 1-2 órán keresztül főzzük. Ha a víz mennyiségét elfőtte, akkor töltsük utána.

Grillezett BBQ bourbon whiskys borda - sült paradicsommal1

Amíg fő a hús, készítsük el a BBQ whiskys pácot:

A ketchupot és a cukrot egy forró lábasba tesszük, és 2-3 percig főzzük, amíg a cukor elolvad. Ezt követően hozzáadjuk a chili szószt, whiskyt, pirospaprikát, fehérborecetet, bors, sót és jól elkeverjük, és levesszük a tűzről.

Grillezett BBQ bourbon whiskys borda - sült paradicsommal2

Ha elkészült a hús, akkor óvatosan emeljük át egy tepsibe, úgy hogy ne essen szét, és

a Jim Beam bourbon whiskys BBQ mázzal bekenjük, és előmelegített sütőben 15-30 perc alatt 200 fokon süssük ropogósra, vagy kerti grillen is meg süthetjük. Egy kis szószt hagyjunk, mert az fog kelleni a paradicsomhoz.

Grillezett BBQ bourbon whiskys borda - sült paradicsommal5

Amíg sül a hús, készítsük el a paradicsomot sütéshez.

Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, szórjuk meg egy csipetnyi kakukkfűvel, sóval és locsoljuk meg a maradék BBQ szósszal, egy pici olíva olajjal és tegyük a sütőbe 15 percre, szép fényesen ropogós legyen, én még fokhagyma gerezdeket (héjastul) is szoktam sütni mellette.

Grillezett BBQ bourbon whiskys borda - sült paradicsommal4

Ha elkészült a sült borda, szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával, kínáljuk sült paradicsommal, sült fokhagymával és jégsalátával. De akár grillen, sütőben fóliába csomagolt, sült egész krumplival is tálalhatjuk, melyet sütés előtt fűszerezhetünk sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!