Grillezett BBQ bourbon whiskys bordasült, paradicsommal

Kápráztasd el a családodat finom falatokkal!

 

Fald fel Amerikát, bulizz a konyhádban. 🙂

Jó-jó nem teljesen, ami igaz, hogy az amerikai barbecue oldalas világhírű – az igazi verzió elkészítése azonban egy napos pácolást, elősütést majd további marinálást igényel.



Ha erre nincs időnk, íme, egy egyszerű recept, a legtöbb időt a fazékban és a sütőben tölti, de persze a sütése grillen is elkészíthető. Isteni finom és kihagyhatatlan élvezet… Én egyszerűen imádom az ilyen egyben sülteket, minden féle jó mázzal, amit hihetetlenül sokféleképpen lehet variálni.



Grillezett BBQ bourbon whiskys bordasült, paradicsommal recept

Hozzávalók:

1-1/2 kg sertés borda

Alaplé:

2 db vöröshagyma

1 db chili paprika

3 db zeller szár

½ fej fokhagyma

250 ml almalé

víz

BBQ whiskys szósz pác:

Hozzávalók:

125 ml ketchup

150 g kókuszcukor vagy barna/nádcukor

1 ek chili erős szósz

125 ml Jim Beam bourbon whisky

(a whisky-t a gluténérzékenyek, hagyják ki, helyette almabort itt használjanak)

1 kk Kalocsai pirospaprika

65 ml *fehérborecet

1 kk őrölt *ötbors fűszer

1 kk *Himalája só

Salátához:

1 nagy doboz koktélparadicsom

egy csipet *kakukkfű

egy csipet *Himalája só

BBQ szósz (amit elkészítettünk)

extra szűz olíva olaj

jégsaláta

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

 

Grillezett BBQ bourbon whiskys bordasült recept

elkészítése:

Egy fazékba beletesszük a bordát egészben, és az alaplé fűszereivel ízesítjük. Annyi vízzel töltsük fel, amennyi ellepi.

Lefedve forraljuk fel, és utána, alacsony hőfokon 1-2 órán keresztül főzzük. Ha a víz mennyiségét elfőtte, akkor töltsük utána.

Amíg fő a hús, készítsük el a BBQ whiskys pácot:

A ketchupot és a cukrot egy forró lábasba tesszük, és 2-3 percig főzzük, amíg a cukor elolvad. Ezt követően hozzáadjuk a chili szószt, whiskyt, pirospaprikát, fehérborecetet, bors, sót és jól elkeverjük, és levesszük a tűzről.

Ha elkészült a hús, akkor óvatosan emeljük át egy tepsibe, úgy hogy ne essen szét, és

a Jim Beam bourbon whiskys BBQ mázzal bekenjük, és előmelegített sütőben 15-30 perc alatt 200 fokon süssük ropogósra, vagy kerti grillen is meg süthetjük. Egy kis szószt hagyjunk, mert az fog kelleni a paradicsomhoz.

Amíg sül a hús, készítsük el a paradicsomot sütéshez.

Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, szórjuk meg egy csipetnyi kakukkfűvel, sóval és locsoljuk meg a maradék BBQ szósszal, egy pici olíva olajjal és tegyük a sütőbe 15 percre, szép fényesen ropogós legyen, én még fokhagyma gerezdeket (héjastul) is szoktam sütni mellette.

Ha elkészült a sült borda, szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával, kínáljuk sült paradicsommal, sült fokhagymával és jégsalátával. De akár grillen, sütőben fóliába csomagolt, sült egész krumplival is tálalhatjuk, melyet sütés előtt fűszerezhetünk sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »