Tejszínes-joghurtos fűszeres húsgombóc leves…

Az egyik kedvenc levesem…

Az elkészítése nem bonyolult az íze pedig mesés!

Sok friss zöldség és ínycsiklandozó gombócok, kell ennél jobb hétköznapi gyors ebéd?

 

Tejszínes-joghurtos-fűszeres húsgombócleves2

 

Tejszínes-joghurtos fűszeres húsgombóc leves

Hozzávalók:

Leves betét – húsgombóc:

40 dkg darált sertéscomb

100 g Thai jázmin rizs

1 tojás

3 kk *Afrikai steak fűszerkeverék

¼ kk *Himalája só

½ csokor petrezselyem 

Leves alaphoz:

1 ek kókuszolaj

2 -3 db zöldhagyma

2 db marhahúsleves kocka

2 db sárgarépa

1 db fehérrépa

1 db paprika

1-3 spanyol zellerszár

1 db paradicsom

1 csokor friss petrezselyemzöld

½ kk lestyán

¼ Kínai kel

10 dkg borsó – (ez most nekem nem volt otthon, így kihagytam)

6 ek tejszín

4 ek görög joghurt

 

 

 

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk és kókuszolajon megdinszteljük.

Közben a zöldséget megpucoljuk és karikára vágjuk a paprikával együtt, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát.

A húst a rizzsel, tojással összedolgozzuk és a fenti fűszerekkel ízesítjük. Kis gombócokat formálunk belőle.

A húsgombócokat és a többi hozzávalót, hozzáadjuk a leveshez. A paradicsomot negyedekbe vágjuk és majd a vége felé tesszük bele a levesbe, addig tegyük félre.

Kis lángon főzzük, hozzáadjuk a felvagdosott zöld fűszereket is, és a lágyabb zöldségeket, paradicsomot, és a végén adjuk hozzá a kínai kel-t, és a zöldborsót, mert csak egy pár perc kell neki, hogy roppanós maradjon, addig habarjuk be a levesünket.

Mikor a leves majdnem elkészült a tejszínt összekeverjük a joghurttal, és egy kis forró levessel hígítjuk, majd belekeverjük a levesbe, összekeverjük, és tálalhatjuk is.

Isteni finom, még hidegen is, sok húsgombóccal, zöldséggel egyszerűen kiváló hétköznapi gyors leves.

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam meg várásrolni:

http://www.azsiabt.hu/

Jó étvágyat!

Klarissza

 

Címkék:
Tovább a blogra »