Sonkás/baconos spárgás gyors pizza
Hozzávalók:
pita kenyér/fő ahányan vagyunk
½ ek kókuszzsír
görög joghurt
Milánói sonka
vékonyra szeletelt bacon szalonna/fejenként 1-2 db
spárga/fejenként 4 db
szárított paradicsom
mozzarella sajt
trappista light sajt vagy bármilyen light sajt
snidling
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
Mossuk meg a spárgát és a végét vágjuk le, a fás részét kb. 1 cm részen. Pucoljuk meg a spárga szárát, egy zöldségpucolóval vagy egy éles késsel,
Egy serpenyőbe pirítsuk meg a bacon szalonnát, de csak félig, hiszen a pizzán még sülni fog.
Ezt követően, olvasztott kókuszzsírral kenjük be egy ecset segítségével a pita kenyerünk mindkét oldalát. Tegyük egy tepsibe.
Egy ecset segítségével, kenjük meg a tetejét görög joghurttal.
Ezt követően vágjuk rá sonka, bacon szelet darabokat, tegyük rá a spárgát, vágjuk rá a szárított paradicsomot, tépkedjük rá a mozzarella sajtot, és a trappista sajtot, ha lereszeltük, szórjuk meg vele.
Tegyük a sütőbe és 7-10 perc alatt süssük készre, akkor jó, amikor szépen ráolvad a sajt.
Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott snidlinggel.
Jó étvágyat!
Klarissza