Ropogós fűszeres spárga rudacskák
Hozzávalók:
1 csomag spárga
2 tojás
4 ek *rizsliszt
2 ek *tápióka keményítő
4 maréknyi nachos chips
5 dkg gouda sajt
¼ kk *Himalája só
½ kk *őrölt ötbors fűszer
1 kisebb szál rozmaring levelei apróra vágva
3 ek kókuszzsír
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam meg várásrolni:
Elkészítés:
Mossuk meg a spárgát, törjük le a fás részét, vagy vágjuk le egy késsel, kb. jó 1 cm részen. Pucoljuk meg egy kicsit a szárát, zöldségpucolóval vagy éles késsel.
Készítsük elő a panírozáshoz a kellékeinket. 🙂
A szokásos módon panírozzuk be a spárgát: rizsliszt, tojás, fűszeres-sajtos nachos morzsa. Viszont mielőtt elkezdjük, előtte egy szűrőn ismételten öblítsük le vízzel a spárgát, így könnyebben rátapad a liszt.
Az elkészült panírozott spárgát, tegyük egy tányérra.
Egy serpenyőbe hevítsünk fel kókuszzsírt, és magas hőfokon hirtelen süssük ropogósra, hamar sülnek, akkor jó, amikor szép aranybarna a színe.
Szedjük tányérra a kisült spárgákat, és sózzuk meg, még melegen.
Nem kell lecsöpögtetni papírszalvétára, mert kókuszzsírban van kisütve, és ezért, nem szívja magát meg, mint a többi termékek esetében.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza