Ropogós fűszeres spárga rudacskák…

Az élvezetek netovábbja, finom nassolni való, melyet a sajtos-fűszeres ropogós bevonat tesz különlegessé…

 Ropogós fűszeres spárga rudacskák32

Mindenki szeret néha a tévé előtt nassolni, vagy két evés között bekapni egy-két falatot. Most megmutatom, hogy bűntudat nélkül bizony, ezt a nassolni valót is fogyaszthatjátok, hiszen nagyon egészséges és akár fogyhatsz is tőle, sőt gluténmentes is!

 Ropogós fűszeres spárga rudacskák9

 

A gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhetik a finom ropogtatni valót, sőt reggelire lágy tojással is fenséges finomság… 🙂

Ropogós fűszeres spárga rudacskák3

Ropogós fűszeres spárga rudacskák

Hozzávalók:

1 csomag spárga

2 tojás

4 ek *rizsliszt

2 ek *tápióka keményítő

4 maréknyi nachos chips 

5 dkg gouda sajt

¼ kk *Himalája só

½ kk *őrölt ötbors fűszer

1 kisebb szál rozmaring levelei apróra vágva

3 ek kókuszzsír

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam meg várásrolni:

http://www.azsiabt.hu/

 

 

Elkészítés:

Mossuk meg a spárgát, törjük le a fás részét, vagy vágjuk le egy késsel, kb. jó 1 cm részen. Pucoljuk meg egy kicsit a szárát, zöldségpucolóval vagy éles késsel.

Készítsük elő a panírozáshoz a kellékeinket. 🙂

 

 

  1. Egyik tányérba tesszük a rizsliszt, keményítő,
  2. A másikba a tojást és verjük fel jól egy villával, egy csipet sóval ízesítjük,
  3. A harmadikba pedig tegyük a morzsaszerűre darált nachos chipset, reszelt sajtot, sót, borst és az apróra vágott rozmaring levélke darabokat. Jól keverjük össze a kezünkkel.

 

 

A szokásos módon panírozzuk be a spárgát: rizsliszt, tojás, fűszeres-sajtos nachos morzsa. Viszont mielőtt elkezdjük, előtte egy szűrőn ismételten öblítsük le vízzel a spárgát, így könnyebben rátapad a liszt.

Az elkészült panírozott spárgát, tegyük egy tányérra.

 

 

Egy serpenyőbe hevítsünk fel kókuszzsírt, és magas hőfokon hirtelen süssük ropogósra, hamar sülnek, akkor jó, amikor szép aranybarna a színe.

Szedjük tányérra a kisült spárgákat, és sózzuk meg, még melegen.

 

 

Nem kell lecsöpögtetni papírszalvétára, mert kókuszzsírban van kisütve, és ezért, nem szívja magát meg, mint a többi termékek esetében.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza



Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »