Maradékból tökéleteset, gyors recept – csirkés vagy sonkás quesadilla…, mely kiváló reggelire, vacsorára, de akár egy gyors ebédre is…
A quesadilla a mexikóiak kenyeréből a tortillából készül, és ez gyakorlatilag egy töltött sült lepényt jelent, más néven mexikói meleg szendvics egy gyorsan elkészíthető étel, és ízlés szerint szinte bármivel megtölthető…
Én egy csirkés-feta sajtos-szárított paradicsommal ízesített változatot készítettem, és persze a saláta sem maradhatott ki. Szóval belebújtam a hűtőmbe 🙂 és minden földi jóval megraktam a quesadilla-t, mely isteni finom lett…
Mindenkinek ajánlom, akik szeretik a gyors megoldásokat és a finom íz világot… Elkészítése pedig rém egyszerű. Bonyolultsága mondjuk, felér egy szendvics összeállításával. Csak a végeredmény sokkal finomabb lesz! 🙂
Csirkés quesadilla…
Hozzávalók:
tortilla lap/ahányan vagyunk – Sparban kapható vagy
A tortilla lepénykenyér el is készíthető, ha elkészítenéd, az alábbi blog bejegyzésemnél találod a receptet:
https://mediterran.cafeblog.hu/2014/10/22/pikans-sult-csirkevel-toltotttokmagos-wellness-lepenykenyer-chili-martassal/
hétvégi maradék grill csirke, vagy más sült hús maradék is kiváló, de akár sonkával is elkészíthető
tejföl
feta sajt
mozzarella sajt
szeletelt bacon szalonna
madársaláta
szárított paradicsom
újhagyma
reszelt light sajt trappista vagy óvári
kókuszolaj
A csípőset kedvelőknek: jalapeno paprika vagy csípős csalamádé
Elkészítése:
A szeletelt bacon szalonnát süssük ki, de ne nagyon pirítsuk meg.
Ezt követően a maradék grill csirkénket, vagy más sült hús maradékunkat, kockázzuk fel és 1 ek kókuszolajban, pirítsuk át, egy pár perc, amiben a bacont sütöttük.
Reszeljük le a sajtot. Tejfölt, feta sajttal keverjük ki.
A tortillát kenjük meg, egy ecset segítségével mindkét oldalát kókuszolaj. Majd ezt követően az egyik oldalát a tejfölös-feta sajtos keverékünkkel.
Ez követően, szórjuk rá a pirított csirkemell kockákat, vágjunk rá szárított paradicsomot és a bacon szalonna csíkokat, újhagymát.
Szórjuk meg madársalátával, és tépkedjünk rá mozzarella sajtot, és végül a reszelt sajttal is szórjuk meg.
Aki szereti a csípőset az ennél a fázisnál tegyen rá, jalapeno paprikát vagy csípős csalamádét. Hajtsuk félbe.
Egy serpenyőbe, 1 kk kókusz olajat tegyünk, és hevítsük fel. Ezt követően tegyük bele az összehajtott csirkés quesadilla-kat (tortillát) és nyomjuk le a tetejét, süssük kb. 2 percig az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük kb. 2 percig, nyomjuk le ezt az oldalát is, egy kiszedő lapáttal.
Vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró a kókuszolaj, mert a tészta hamar odakap. Akkor jó a quesadilla, ha a tészta ropogós, a sajt pedig megolvadt benne.
Azonnal falatozhatjuk az elkészült finomságot, két vagy három részre is vághatjuk, tálalásnál, szórjuk meg újhagyma karikákkal.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: