Tejszínes-sajtos Carbonara/pirított spárgával és gombával…

20 perces finomság és már ehet is a család…

Tejszínes-sajtos Carbonara pirított spárgával és gombával1

 

Újabb gyors recept, amíg fő a tészta, össze lehet dobni a szószt…

 

Tejszínes-sajtos Carbonara pirított spárgával és gombával10 

 

Egyszerű, és egy újabb variáció, spárgás vagy bármilyen zöldséges ételre akár ebédre, vagy vacsorára kiváló egytálétel…   Mit szólsz?

 

Tejszínes-sajtos Carbonara pirított spárgával és gombával5 

Érdemes kipróbálni, finom és egészséges…

 

Tejszínes-sajtos Carbonara/ pirított spárgával és gombával

Hozzávalók:

1 csokor spárga, vagy brokkoli, zöldbab… stb…

8 dkg gomba

1 ek kókuszolaj

egy csipet *Himalája só

egy csipet őrölt *ötbors fűszer

Barilla spagetti – gluténmentesen itt:

http://www.italiaizei.hu/47-glutenmentes-tesztak

https://www.egeszsegbolt.hu/termekek/8914/schar_glutenmentes_spagetti_teszta_500g/

4 dkg apróra vágott bacon

1 gerezd fokhagyma reszelve

1/2 csésze cheddar sajt reszelve

1 db mozzarella sajt

½ csokor petrezselyem, apróra vágva

½ szál újhagyma

1 zacskó tejszín

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

Elkészítés:

A spárgát mossuk meg, a fás részét törjük le, vagy vágjuk le jó egy cm részen. Pucoljuk meg az alsó szárát vékonyan egy késsel, zöldségpucolóval. Ezt követően vágjuk félbe.

A gombát pucoljuk meg, a szára nem kell, vágjuk félbe is és negyedbe is. Olyan nagyobb darab gombák legyenek.

Egy serpenyőbe tegyünk egy ek kókusz olajat, tegyük bele az apróra vágott bacon szalonnát, kezdjük el pirítani és már is, rádobhatjuk a spárgát és a gombát is, pirítsuk meg, magas hőfokon, kb. 3-4 perc, tegyük rá a fokhagymát, keverjük össze.

 

Vegyük le a hőt, és öntsük fel tejszínnel, tépkedjük bele a mozzarella sajtot, és tegyük bele a reszelt sajtot, borsozzuk, sózzuk, és forraljuk össze, annyira, hogy a sajt elolvadjon. Így roppanós marad a spárga, gomba megpirítva isteni finom íz kavalkád.

A tésztát főzzük ki, „al dente”-re.

(Én úgy szoktam készíteni, hogy forrásban lévő 1 kk és 1 ek kókuszolajas vízbe teszem bele a tésztát, megvárom, amíg ismét forrni kezd, és leveszem a hőt tartalékra egy percig még főzöm, utána lekapcsolom a hőt és fedő alatt „al dente” lesz. Meg kell kóstolni a tésztát, így tuti biztosan nem főzöm túl. Barilla tésztát, nem kell hideg vízbe lemosni, csak leszűröm és még egy 1 ek kókusz olajjal elkeverem és már is mehet rá a szósz. )

De ha további infót szeretnél, a tésztafőzésről itt olvashatsz róla:

http://hu.barilla.com/promo/index.jsp

 

Rögtön tálaljuk, tegyük rá a spárgás-gombás tejszínes szószt. Szórjuk meg még reszelt sajttal, és újhagymával.

Díszítsük petrezselyemmel.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék:
Tovább a blogra »