Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Shrek is megirigyelné: Mandulás szelet – sütés nélkül

Hamm, bekaplak szelet!

 

A világ legegyszerűbb édessége. 🙂

 

Mandulás szelet2 

Gyors és egyszerűen isteni, sütés nélküli finomság. 🙂

Mandulás szelet6

 
Hogyan csinálj a tökéletesből, még jobbat? Hát így, végy egy régi receptet és turbód fel, igazi szuper könnyű finomság délutánra, ha vágyunk egy kis édességre, ripsz-ropsz elkészíthetjük. Még Shrek is megirigyelné. 🙂

Kezdőknek is ajánlom, mert nagyon egyszerű elkészíteni.
 

Mandulás szelet4


Mandulás szelet gluténmentes recept
Hozzávalók:
500 g gluténmentes keksz itt vagy itt
(aki nem gluténérzékeny, az használhat 500 g Bio darált teljeskiörlésű kekszet)
250 dkg kókuszcukor – darálva vagy porcukor
250 g mascarpone
2 púpos ek cukrozatlan kakaópor 
2 ek házi nutella – elkészítéséről itt olvashatsz vagy 2 ek bolti nutella
10 ml mandula aroma és kevés zöld ételfesték
12 ml rumaroma
10 dkg 
„Moser Roth”70%-os gluténmentes étcsokoládé
3 ek kókuszolaj
1-3 ek tej – csak akkor szükséges, attól függ mennyire száraz a keksz

 Mandulás szelet5


Mandulás szelet
elkészítése:
A darált kekszet, a cukrot, és a mascarponét összegyúrjuk.

A tésztát két egyenlő részre vesszük.

Az egyik felébe kakaóport, nutellát és rumaromát beletesszük és átgyúrjuk. (Ha szükséges tegyünk bele tejet, ha száraz a massza, ez a keksz minőségétől függ.)

Mandulás szelet4

A másik felébe pedig a mandulaaromát tesszük, jól összekeverjük a kezünkkel. (Ha szükséges tegyünk bele tejet, ha száraz a massza) – itt beletehetünk egy kis zöld ételfestéket, ha nem olyan szép zöld színe van, a mandula aromától.

Kisebb tepsibe nyomkodjuk a kakaós masszát. A tetejét egyenletesen eligazgatjuk egy kanál segítségével.

Erre jön a zöld mandulás massza tészta, amit szintén egyenletesen elnyomkodunk.

Mandulás szelet6

Tetejére, gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, egy kis kókuszolajjal, vagy egy kis darabka vajjal, majd hagyjuk egy picit hűlni, és öntsük rá a sütemény tetejére.

Ezt követően, hűtőbe tesszük, kb. 1-1½ órára, hogy megdermedjen. Ha letelt az idő, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és tálaljuk.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!