Mivel kezd a napot?
Egy tökéletes napindító mediterrán reggelivel… , akár vacsorára is kiváló fogás…
Pár perc alatt elkészíthető egészséges finomság…
Fekete erdei sonka/feta sajttal, salátával és sárgadinnyével megbolondítva
Hozzávalók:
1 csokornyi jégsaláta vagy rukolla
1 csokornyi friss spenót
½ sárgadinnye
feta sajt
1 csomag Fekete erdei sonka
egy csipetnyi Himalája só
egy csipetnyi őrölt ötbors fűszer
kevés extra szűz olíva olaj
1-2 kk apró magvas saláta keverék (szezámmag, feketeszezámmag, lenmag, hántolt napraforgómag)
Elkészítés:
A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk. A spenótot a szárától megtisztítjuk és ezt is egy kicsit összetépkedjük, ha nagyobb spenót leveleket vettünk.
Ezt követően egy saláta mosóba beletesszük és megmossuk, kicentrifugázzuk és hagyjuk leszáradni. Vagy egy szűrőben mossuk, meg és úgy hagyjuk lecsepegtetni, leszáradni.
Halmozzuk a tányérok közepére a salátát, vágjunk rá fekete erdei sonkát. A sárgadinnye magját távolítsuk el, és egy karalábé vájóval, szép gömböket kanyarítsunk a dinnyéből és helyezzük a salátánkra.
Ha elkészültünk, a feta sajtból morzsoljunk kisebb darabokat a salátára. Kínálásnál sózzuk, borsozzuk egy picit, és szórjuk meg magvas saláta keverékkel, és egy locsoljuk meg olíva olajjal.
Reggeli italként készítsünk hozzá, indiai chai teát.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: