Fekete erdei sonka/feta sajttal, salátával és sárgadinnyével megbolondítva…

 

Mivel kezd a napot?

 

Egy tökéletes napindító mediterrán reggelivel… , akár vacsorára is kiváló fogás…

Fekete erdei sonka-feta sajttal, salátával és sárgadinnyével12 

 

Pár perc alatt elkészíthető egészséges finomság…

 Fekete erdei sonka-feta sajttal, salátával és sárgadinnyével1



Fekete erdei sonka/feta sajttal, salátával és sárgadinnyével megbolondítva

Hozzávalók:

1 csokornyi jégsaláta vagy rukolla

1 csokornyi friss spenót

½ sárgadinnye

feta sajt

1 csomag Fekete erdei sonka

egy csipetnyi Himalája só

egy csipetnyi őrölt ötbors fűszer

kevés extra szűz olíva olaj

1-2 kk apró magvas saláta keverék (szezámmag, feketeszezámmag, lenmag, hántolt napraforgómag)

 

Elkészítés:

A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk. A spenótot a szárától megtisztítjuk és ezt is egy kicsit összetépkedjük, ha nagyobb spenót leveleket vettünk.

 

Ezt követően egy saláta mosóba beletesszük és megmossuk, kicentrifugázzuk és hagyjuk leszáradni. Vagy egy szűrőben mossuk, meg és úgy hagyjuk lecsepegtetni, leszáradni.

 

Halmozzuk a tányérok közepére a salátát, vágjunk rá fekete erdei sonkát. A sárgadinnye magját távolítsuk el, és egy karalábé vájóval, szép gömböket kanyarítsunk a dinnyéből és helyezzük a salátánkra.

 

Ha elkészültünk, a feta sajtból morzsoljunk kisebb darabokat a salátára. Kínálásnál sózzuk, borsozzuk egy picit, és szórjuk meg magvas saláta keverékkel, és egy locsoljuk meg olíva olajjal.

Reggeli italként készítsünk hozzá, indiai chai teát.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »