Epres-mascarponés kosárkák…

Az eper a legfinomabb gyümölcsök egyike…

Epres-mascarponés ligh kosárkák6

Süteménybe keverve is élvezhetjük az ízét. Gyorsan elkészíthető, light finomság, és ezt még a kezdők is el tudják készíteni…

Epres-mascarponés ligh kosárkák11

 

Ezekért az epres kosárkákért, bizony a gyerekek is odáig vannak meg vissza… 🙂

 Epres-mascarponés ligh kosárkák14

Epres- mascarponés kosárkák

1 tekercs leveles tészta gluténmentesen itt:

http://webaruhaz.dietabc.hu/?modul=applPGeri&tab=products&prodID=8008698006931

25 dkg mascarpone

2 tojás

2 ek tejföl

3 ek kókusz cukor

1 lapos ek Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék (Aliban kapható) vagy Bio tönkölybúza fehér liszt

2 lime reszelt héja

35 dkg eper

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt. Verjük fel a tojást.

A leveles tésztát kitekerjük, és egy derelye vágóval, vagy késsel, négyzeteket vágunk. Ezeket belehelyezzük a szilikonos muffin formába és óvatosan belenyomkodjuk. Ha nincs szilikonos muffin sütőnk, akkor a muffin sütőt vékonyan kenjük ki kókuszzsírral, vagy vajjal. Majd egy ecset segítségével megkenjük tojással.

A mascarponét a maradék tojással, tejföllel, cukorral, liszttel simára keverjük, egy habverővel, majd reszeljük bele a lime héját. Ha elkészültünk tegyük félre.

Ezt követően, az eper szemeket (tegyük félre egy pár darabot a díszítéshez) vágjuk félbe, negyedekbe, és ezt is félbe. Majd keverjük bele a mascarponés krémbe az eperszemeket, de ezt már egy keverő lapáttal óvatosan forgassuk össze.

Ha elkészültünk, kanalazzuk az epres krémet a muffinba elhelyezett tésztába, és süssük kb. 20-25 percig. Ez alatt a mascarponés krém kissé megszilárdul, megkocsonyásodik. Ha elkészültek az epres kosárkák, akkor hagyjuk kihűlni teljesen. Ezt nem kell hűteni, mert akkor a leveles tészta megszívja magát, de amúgy sem fog maradni belőle… 🙂

Tálalásnál eperrel és porcukorral meghintve kínáljuk.

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, gyors finomság… 🙂

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza



Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék:
Tovább a blogra »