Tejszínes-joghurtos házi eperfagyi

Ebben a nagy hő­ség­ben úgye, úgye min­den­ki­nek jár egy hűsítő egészséges fagyi!

Igazi házi jégvarázs fagylalt. 🙂

light házi eperfagylalt3

És bizony nem kell hozzá fagy­i ­gép! Nekem sincsen, nem is férne el a belső része, amit hűteni kellene a fagyasztómba, hát kipróbáltam így, isteni finom lett, 🙂 amúgy régen sem volt fagylaltgép, akkor is készítettünk fagyit a mélyhűtőbe. 🙂

 light házi eperfagylalt6

Krémesen joghurtos, mintha tényleg profi fagyi gépben készült volna, pedig csak a jó öreg turmixomat használtam, és 5 perc előkészületet vett igénybe, a többi időt magában töltötte a hűtőben.

light házi eperfagylalt9  

Gyorsan is kellett fotóznom, mert ebben a hőségben nagyon elkezdett olvadni, pedig minden előkészület előre megvolt hozzá. 🙂

light házi eperfagylalt10 

 De nem is baj, mert így látszik az állaga, hogy milyen krémesen lágy fagyi lesz belőle. 🙂 Tervem, hogy többi gyümölccsel is kipróbálom, majd hozom azokat a recepteket is nektek. 🙂

 

Tejszínes-joghurtos házi eper fagylalt gluténmentes recept

Hozzávalók:
 

60-70 dkg eper, fagyasztva

250 g tejszín

3 ek görög joghurt

3 ek kókuszcukor

Öntet:

eper szósz

Díszítés:

friss eper

mentalevél

pirított mandula pehely

 



Tejszínes-joghurtos házi eper fagylalt

elkészítése:

A megvásárolt, megmosott és lecsöpögtetett epret zacskózd be, és tedd be a mélyhűtőbe.

 

Ezt követően, tedd a turmixgépbe és turmixold péppé. Ha elkészült, vegyél ki egy kis adagot a díszítéshez. Ezt követően adagold hozzá a tejszínt, joghurtot és kókuszcukrot, és jól keverd össze. Csábítóan krémes fagyit kapsz, de még ne edd meg! 🙂

 

Tedd egy műanyag dobozba és vissza a mélyhűtőbe pihenni egy pár órára, de fél óránként turmixold át kétszer-háromszor. Ennyi a titok. Így tökéletes lesz a fagyid! Garantáltan nem lesz darabosan jeges az állaga.

  

Kínálásnál az epres fagylaltot menta levéllel és a félre tett eperszósszal díszítsd. Sőt egy száraz serpenyőbe, piríts meg egy fél meréknyi mandulapelyhet, vigyázz mert nagyon hamar elkészül, ne hagyd a tűzhelyen, és öntsd ki egy tálkába, az elkészült fagyit szórd meg.

 

Ha lefagyasztott epret használsz, bizony, jó két órával hamarabb lesz kész a fagyid!

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: ,
Tovább a blogra »