Egyszerű, gyors és főzés nélküli, telis-tele vitaminnal… Finom, zamatos nyári finomság…
Ennél egyszerűbbet tuti nem találsz…
A forró napokon senkinek sincs kedve a tűzhely mellett ácsorogni, egy frissítő gyümölcsleves azonban igazi felüdülést hoz…
5 perc előkészület és mehet a hűtőbe, hűsölni… 🙂
Ezt a receptet évekkel ezelőtt, egy diák önkormányzati tábor alkalmával súgta meg a tanár úr a diákjának, aki tovább adta nekünk, és azóta, ha eljön a nyár, – amit alig várunk a fagyos tél után -, és végre a gyümölcs szezon is, képesek vagyunk többször is elkészíteni, és én mondom, felfalni az egész bödönnyi levest…

Szóval most én is megsúgom nektek a receptet…:) és garantáltan feltunkolod a szervezetedet gyümölccsel, amire eljön újból a tél…
Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek is imádják, még desszertként is szívesen fogyasszák, így tuti biztos, hogy megeszik a gyümölcsöt…:)
Vegyes hideg gyümölcsleves
Hozzávalók:
1 konzerv őszibarackbefőtt
1 doboz málna
1 maréknyi eper
2-3 db nektarin barack
1 zacskó tejszín
Elkészítés:
Egy fazékba, vagy műanyag zárható dobozba belevagdossuk, cikkekre vágjuk az őszibarackbefőttet és beleöntjük a levét is.
Ezt követően beletesszük a megmosott málnát, epret félbevágva, és a nektarint cikkekre vágva.
Ráöntjük a tejszínt, óvatosan összekeverjük, úgy, hogy ne törjenek össze a gyümölcsök, és mehet a hűtőbe, hűsölni, hogy az ízek összeérjenek, és jó hideg legyen.
Ha lehűlt, akkor már is tálalhatjuk és ehetjük, díszítsük mentával, és szórjuk meg mandulapehellyel, vagy száraz serpenyőbe pirított mandulapehellyel.
Ha besűrűsödne a tejszín az állásba, egy kis vízzel lehet hígítani, de én nem szoktam, én azt szeretnem, ha kicsit sűrűbb, jó gyümölcsös – tejszínes ízű a leve.
Lehet dupla adagot is készíteni, (mert a fenti mennyiség tuti elfogy), és vihetjük magunkkal a munkába, ebédre, vacsorára, de akár még reggelire is fogyasztható finomság.
Ha dupla vagy tripla adagot készítenénk, növeljük az adagokat.
A gyümölcsöket ízlés szerint lehet variálni, de a konzerv őszibarackbefőtt az mindig maradjon fix, hiszen a befőtt leve adja az édes ízt a levesnek, így nem kell bele cukor…
Tartsuk szem előtt, hogy a savanykásabb gyümölcs mellett, mindig legyen édesebb gyümölcs is…
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: