Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Poharas tejberizs áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal…

A világ legegyszerűbb édessége…

 

Poharas tejberizs-áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal3

 

Egy szuper könnyű finomság akár egész napra… 🙂

 

A tejberizs mindenki kedvence! Ha különleges édességre vágysz, ezt el kell készítened, kezdők is bátran kipróbálhatják… 🙂

 

 Poharas tejberizs-áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal

 

Poharas tejberizs áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal
Hozzávalók:
Tejberizs
1 bögre rizs
3 bögre tej (felforralva)
1 bögre tejszín
2 ek kókuszcukor vagy 2 ek Agavé szirup
1 csomag Dr. Oetker „Finesse” természetes bobon vanília aroma

 Poharas tejberizs-áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal7

Házi áfonya-meggy dzsem
Hozzávalók:
25 dkg fekete áfonya
25 dkg meggy
8-10 dkg kókuszcukor vagy Agavé szirup
2 ek fehérborecet

1 lime héja és leve
1 darabka kis fahéj vagy ¼ kk őrölt
4 szem szegfűszeg
egy csipet ötbors fűszer – mozsárban összetörve
1/2 zacskó dzsemfix szuper
(ha túl sűrű lenne, egy kis vízzel hígíthatjuk) 

Díszítéshez:
áfonya – meggy szemek

 Poharas tejberizs-áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal4

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzá öntjük a rizst, hagyjuk, hogy újból forrjon, és tartalékon 20 percig főzzük, fedő alatt. Közben adjuk hozzá a vanília aromát.

 Poharas tejberizs-áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal1

Amíg fő a rizs, addig készítsük el a házi áfonya dzsemet.

 Poharas tejberizs-áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal2

Egy lábasba tegyük bele a friss áfonyát, kimagozott meggyet és egy kicsit törjük össze, én krumplinyomómat vettem segítségül 🙂

 

Poharas tejberizs-áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal6

Adjuk hozzá a kókuszcukrot, fahéjat, szegfűszeget, fehérbor ecetet és a lime héját, levét. Lassú hőfokon kezdjük el felforralni. 

Poharas tejberizs-áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal7

Ha felforrt, akkor dzsemfixet tegyük bele és forraljuk össze még kb. 1-3 percig és készen is van. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni. A dzsemből fog maradni, így azt jól zárható üvegekbe tesszük és úgy a hűtőbe, kiváló süteményekbe, de akár finom reggeliként dzsemes kenyérként is ehetjük. 🙂

Poharas tejberizs-áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal4 

Ha elkészült, (megpuhult a rizs), akkor adjuk hozzá a cukrot, és a tejszínt. Ezt követően hagyjuk kihűlni.

 Poharas tejberizs-áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal5

Ha minden kihűlt, akkor a poharak aljába habcsókot morzsoljunk szét, kanalazzunk rá áfonyás-meggyes dzsemet, és utána a tejberizst. Díszítsük a tetejét áfonya, meggy szemekkel és egy kis dzsemmel.

 

Jó étvágyat!
Klarissza

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves, Zsuzsi
    Örülök, hogy tudok segíteni a mindennapokban a receptjeimmel. 🙂 Klarissza

  2. Virágné Bakos Zsuzsi says:

    Köszönöm a sok jó receptet .Üdv.Zsuzsi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!