Poharas tejberizs áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal…

A világ legegyszerűbb édessége…

Poharas tejberizs-áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal3

Egy szuper könnyű finomság akár egész napra… 🙂

 

A tejberizs mindenki kedvence! Ha különleges édességre vágysz, ezt el kell készítened, kezdők is bátran kipróbálhatják… 🙂

 

 Poharas tejberizs-áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal

 

Poharas tejberizs áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal

Hozzávalók:

Tejberizs

1 bögre rizs

3 bögre tej (felforralva)

1 bögre tejszín

2 ek kókuszcukor vagy 2 ek Agavé szirup

1 csomag Dr. Oetker „Finesse” természetes bobon vanília aroma

 Poharas tejberizs-áfonya-meggy dzsemmel és habcsókkal7

Házi áfonya-meggy dzsem

Hozzávalók:

25 dkg fekete áfonya

25 dkg meggy

8-10 dkg kókuszcukor vagy Agavé szirup

2 ek fehérborecet

1 lime héja és leve

1 darabka kis fahéj vagy ¼ kk őrölt

4 szem szegfűszeg

egy csipet ötbors fűszer – mozsárban összetörve

1/2 zacskó dzsemfix szuper

(ha túl sűrű lenne, egy kis vízzel hígíthatjuk) 

Díszítéshez:

áfonya – meggy szemek

 

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, hozzá öntjük a rizst, hagyjuk, hogy újból forrjon, és tartalékon 20 percig főzzük, fedő alatt. Közben adjuk hozzá a vanília aromát.

 

Amíg fő a rizs, addig készítsük el a házi áfonya dzsemet.

 

Egy lábasba tegyük bele a friss áfonyát, kimagozott meggyet és egy kicsit törjük össze, én krumplinyomómat vettem segítségül 🙂

 

Adjuk hozzá a kókuszcukrot, fahéjat, szegfűszeget, fehérbor ecetet és a lime héját, levét. Lassú hőfokon kezdjük el felforralni. 

Ha felforrt, akkor dzsemfixet tegyük bele és forraljuk össze még kb. 1-3 percig és készen is van. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni. A dzsemből fog maradni, így azt jól zárható üvegekbe tesszük és úgy a hűtőbe, kiváló süteményekbe, de akár finom reggeliként dzsemes kenyérként is ehetjük. 🙂

 

Ha elkészült, (megpuhult a rizs), akkor adjuk hozzá a cukrot, és a tejszínt. Ezt követően hagyjuk kihűlni.

 

Ha minden kihűlt, akkor a poharak aljába habcsókot morzsoljunk szét, kanalazzunk rá áfonyás-meggyes dzsemet, és utána a tejberizst. Díszítsük a tetejét áfonya, meggy szemekkel és egy kis dzsemmel.

 

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »