Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Délutáni sajtos-spenótos sós kréker…

Ropogtatni való, finom, fűszeres házi koktél kréker, szerintem finomabb, mint egy pogácsa, arról nem is beszélve, hogy gyorsan elkészíthető, talán ezért is szeretem jobban…

 

Délutáni sajtos-spenotós sós kréker

 

Egy sörös partin nem lehet annyit sütni belőle, hogy elég legyen… Eteti magát elég rendesen, és finom ropogós… 🙂 

 Délutáni sajtos-spenotós sós kréker1

 

Egy biztos, hogy buli, focimeccs, Forma1, szilveszter vagy kirándulás, elmaradhatatlan kísérője, a házilag készült sajtos sós kréker. A feltétet bármivel lehet variálni, sós, bors és sajtos, vagy hagymás, olívás, lényeg, hogy mindenhogy tuti finom lesz… 🙂

Délutáni sajtos-spenotós sós kréker2

 

Mindenkinek ajánlom, sőt a kezdők is el tudják készíteni…

 Délutáni sajtos-spenotós sós kréker3

 

Délutáni sajtos-spenótos sós kréker
Hozzávalók:
1 leveles tészta – (lehet már light és gluténmentes leveles tésztát is kapni)
4 púpos ek feta sajt
3 ek tejföl
őrölt ötbors fűszer
Himalája só
1 tojás felverve
5-10 dkg friss spenót levelek
5 dkg trappista light sajt reszelve
1-2 ek apró magvas saláta keverék: (szezámmag, fekete szezámmag, lenmag, hántolt napraforgómag)

Délutáni sajtos-spenotós sós kréker4

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. Tekerjük ki a leveles tésztát.

1 tojást verjünk fel egy villával és egy ecset segítségével kenjük meg a tésztát. Ha elkészültünk, borsozzuk meg.

Délutáni sajtos-spenotós sós kréker5

Ezt követően feta sajtot, tejföllel keverjünk össze, és kenjük meg egy ecset segítségével a tészta tetejét és tegyünk rá spenót leveleket, majd szórjuk meg reszelt sajttal.

Délutáni sajtos-spenotós sós kréker6

Szórjuk meg apró magokkal és sózzuk. 

Tegyük a sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre.

 

Jó étvágyat!
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!