Ropogtatni való, finom, fűszeres házi koktél kréker, szerintem finomabb, mint egy pogácsa, arról nem is beszélve, hogy gyorsan elkészíthető, talán ezért is szeretem jobban…
Egy sörös partin nem lehet annyit sütni belőle, hogy elég legyen… Eteti magát elég rendesen, és finom ropogós… 🙂
Egy biztos, hogy buli, focimeccs, Forma1, szilveszter vagy kirándulás, elmaradhatatlan kísérője, a házilag készült sajtos sós kréker. A feltétet bármivel lehet variálni, sós, bors és sajtos, vagy hagymás, olívás, lényeg, hogy mindenhogy tuti finom lesz… 🙂
Mindenkinek ajánlom, sőt a kezdők is el tudják készíteni…
Délutáni sajtos-spenótos sós kréker
Hozzávalók:
1 leveles tészta – (lehet már light és gluténmentes leveles tésztát is kapni)
4 púpos ek feta sajt
3 ek tejföl
őrölt ötbors fűszer
Himalája só
1 tojás felverve
5-10 dkg friss spenót levelek
5 dkg trappista light sajt reszelve
1-2 ek apró magvas saláta keverék: (szezámmag, fekete szezámmag, lenmag, hántolt napraforgómag)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. Tekerjük ki a leveles tésztát.
1 tojást verjünk fel egy villával és egy ecset segítségével kenjük meg a tésztát. Ha elkészültünk, borsozzuk meg.
Ezt követően feta sajtot, tejföllel keverjünk össze, és kenjük meg egy ecset segítségével a tészta tetejét és tegyünk rá spenót leveleket, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
Szórjuk meg apró magokkal és sózzuk.
Tegyük a sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: