Délutáni sajtos-spenótos sós kréker
Hozzávalók:
1 leveles tészta – (lehet már light és gluténmentes leveles tésztát is kapni)
4 púpos ek feta sajt
3 ek tejföl
őrölt ötbors fűszer
Himalája só
1 tojás felverve
5-10 dkg friss spenót levelek
5 dkg trappista light sajt reszelve
1-2 ek apró magvas saláta keverék: (szezámmag, fekete szezámmag, lenmag, hántolt napraforgómag)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. Tekerjük ki a leveles tésztát.
1 tojást verjünk fel egy villával és egy ecset segítségével kenjük meg a tésztát. Ha elkészültünk, borsozzuk meg.
Ezt követően feta sajtot, tejföllel keverjünk össze, és kenjük meg egy ecset segítségével a tészta tetejét és tegyünk rá spenót leveleket, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
Szórjuk meg apró magokkal és sózzuk.
Tegyük a sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat!
Klarissza