Délutáni sajtos-spenótos sós kréker…

Ropogtatni való, finom, fűszeres házi koktél kréker, szerintem finomabb, mint egy pogácsa, arról nem is beszélve, hogy gyorsan elkészíthető, talán ezért is szeretem jobban…

Délutáni sajtos-spenotós sós kréker

 

Egy sörös partin nem lehet annyit sütni belőle, hogy elég legyen… Eteti magát elég rendesen, és finom ropogós… 🙂 

 Délutáni sajtos-spenotós sós kréker1

 

Egy biztos, hogy buli, focimeccs, Forma1, szilveszter vagy kirándulás, elmaradhatatlan kísérője, a házilag készült sajtos sós kréker. A feltétet bármivel lehet variálni, sós, bors és sajtos, vagy hagymás, olívás, lényeg, hogy mindenhogy tuti finom lesz… 🙂

Délutáni sajtos-spenotós sós kréker2

Mindenkinek ajánlom, sőt a kezdők is el tudják készíteni…

 

 

Délutáni sajtos-spenótos sós kréker

Hozzávalók:

1 leveles tészta – (lehet már light és gluténmentes leveles tésztát is kapni)

4 púpos ek feta sajt

3 ek tejföl

őrölt ötbors fűszer

Himalája só

1 tojás felverve

5-10 dkg friss spenót levelek

5 dkg trappista light sajt reszelve

1-2 ek apró magvas saláta keverék: (szezámmag, fekete szezámmag, lenmag, hántolt napraforgómag)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt. Tekerjük ki a leveles tésztát.

1 tojást verjünk fel egy villával és egy ecset segítségével kenjük meg a tésztát. Ha elkészültünk, borsozzuk meg.

Ezt követően feta sajtot, tejföllel keverjünk össze, és kenjük meg egy ecset segítségével a tészta tetejét és tegyünk rá spenót leveleket, majd szórjuk meg reszelt sajttal.

Szórjuk meg apró magokkal és sózzuk. 

Tegyük a sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre.

 

Jó étvágyat!

Klarissza

 

Címkék:
Tovább a blogra »