Meggyes mascarpone túrós szelet
Hozzávalók:
30-40 dkg kimagozott meggy
20 dkg teljeskiörlésű babapiskóta
10 dkg kókuszcukor
1 csomag vaníliás cukor – (vagy én kókuszcukorba félbe vágott vanília rudat szoktam bele tenni, így ilyenkor ezt szoktam felhasználni)
½ csomag expressz zselatin fix
250 g mascarpone
1 zacskó tejszín
25 dkg túró
10 dkg margarin
Elkészítés:
A kimagozott meggyből tegyünk félre egy jó maréknyit a szósznak. Ezt követően a meggyet egy ek cukorral szórjuk meg, keverjük össze, így levet fog ereszteni.
Kikeverjük a túrót, a mascarpone-val és a vaníliás cukorral.
Külön a langyos margarint a cukorral, és a zselatinnal. Ezt követően mindkettőt egybe összedolgozzuk.
Kemény habbá verjük a tejszínt – én habszifonba készítettem el – és óvatosan a mascarpone krémhez adjuk.
Egy kisebb tepsit, vagy üveg jénai tálat szépen kirakunk babapiskótával. Megszórjuk gyümölccsel és annak levével, és ráöntjük a mascarpone túrós-tejszínhabos krémet.
Hűtőbe tesszük pár órára, meggy szemekkel, illetve meggy szósszal kínáljuk.
*Tipp: meggyszósz: csak egyszerűen, semmi fakszni, a kimagozott meggyet a turmixba tesszük és összekeverjük, semmi főzés, így a vitaminok teljes mértékben benne maradnak.
Jó étvágyat!
Klarissza