Meggyes mascarpone túrós szelet…

Vagy csak úgy, valami kényeztetés…

Meggyes mascarpone túrós szelet1 

A lányom elnevezte Anya kényeztető sütijének… 🙂

Hiszen mindössze 15 perc alatt készen van. Lelket melengető, egyszerre édes és savanyú, bizsergetően olvad a szádban, jól lehűtve, isteni finom, és persze, hogy sütés nélküli…

Kiváló vendégvárónak is, hiszen pikk-pakk elkészül, amire a vendégek megérkeznek, már hűtve kínálhatjuk… 🙂

 

 Meggyes mascarpone túrós szelet4

 Meggyes mascarpone túrós szelet

Hozzávalók
:

30-40 dkg kimagozott meggy

20 dkg teljeskiörlésű babapiskóta

10 dkg kókuszcukor

1 csomag vaníliás cukor – (vagy én kókuszcukorba félbe vágott vanília rudat szoktam bele tenni, így ilyenkor ezt szoktam felhasználni)

½ csomag expressz zselatin fix

250 g mascarpone

1 zacskó tejszín

25 dkg túró

10 dkg margarin

Elkészítés:

A kimagozott meggyből tegyünk félre egy jó maréknyit a szósznak. Ezt követően a meggyet egy ek cukorral szórjuk meg, keverjük össze, így levet fog ereszteni.

Kikeverjük a túrót, a mascarpone-val és a vaníliás cukorral.

Külön a langyos margarint a cukorral, és a zselatinnal. Ezt követően mindkettőt egybe összedolgozzuk.

Kemény habbá verjük a tejszínt – én habszifonba készítettem el – és óvatosan a mascarpone krémhez adjuk.

Egy kisebb tepsit, vagy üveg jénai tálat szépen kirakunk babapiskótával. Megszórjuk gyümölccsel és annak levével, és ráöntjük a mascarpone túrós-tejszínhabos krémet.

Hűtőbe tesszük pár órára, meggy szemekkel, illetve meggy szósszal kínáljuk.

*Tipp: meggyszósz: csak egyszerűen, semmi fakszni, a kimagozott meggyet a turmixba tesszük és összekeverjük, semmi főzés, így a vitaminok teljes mértékben benne maradnak.

 

Jó étvágyat!

Klarissza

Címkék:
Tovább a blogra »