Ropogós sajtos rántott hús, rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával

Rántott kedvencek, egy kicsit másképp!

Felturbózott finomságok, mely kihagyhatatlanok a mindennapi életünkből. 🙂

 

Tény, hogy a rántott hús fejedelmi étel, de ki mondta, hogy nem lehet megbolondítani egy kicsit?

Ropogós sajtos rántott hús-rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával10

Ha vasárnap, akkor rántott hús. 🙂 Az a bizonyos rántott hús, generációk számára a vasárnap egyet jelentett, a rántott hús, és a húsleves (sokaknak egyet jelent ma is) a jobb ételek asztalra kerülésével. A rántott hús, sertésből, baromfiból és többnyire csirkéből, kevésbé pulykából és még ritkábban borjúból készül. A rántott hús eredetije a bécsi szelet, de most rugaszkodjunk el az eredeti verziótól. 🙂

Ropogós sajtos rántott hús-rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával9

Mindenkinek van egy tökéletes receptje, amit kedvel, az én egyik (van több is 🙂 tovább fejlesztett receptemet az alábbiakban olvashatjátok, érdemes így is kipróbálni. Fenséges, ezen változata is, és már biztosan vagyunk egy páran, akik nem mindig vasárnap eszik ezt a finomságot. Hiszen, lehet a rántott húst zsömlébe tölteni a gyerekeknek uzsonnára, reggelire, sok salátával, isteni finom fejedelmi étel, szendvicsnek is.

 

Ropogós sajtos rántott hús, rozmaringos tejszínes burgonyapürével és salátával recept

Hozzávalók:

6 szelet vékony szeletekre vágott sertéscomb

*Himalája só itt

*ötbors fűszer itt

Panírozás:

(3 tányérba téve: 1. liszt 2. tojás keverék 3. zsemlemorzsa keverék az alábbiak szerint.)

Első tányér:

gluténmentes kukoricaliszt vagy rizsliszt vagy Bio tönköly fehér búzaliszt

Második tányér:

3 tojás

*Himalája só

*egy csipet ötbors fűszer itt

1 ek mascarpone

3 ek tejszín

1 mk reszelt friss gyömbér

a reszelőn: 2 húzásnyi reszelt szerecsendió

1 gerezd fokhagyma reszelve

2-3 dkg reszelt parmezán sajt, vagy light óvári, light trappista sajt

Harmadik tányér:

½ bögre *Panko zsemlemorzsa itt  vagy gluténmentes zsemlemorzsa itt

½ bögre Corn Flakes natúr kukoricapehely itt zacskóba téve, és összemorzsolva apróra

Köret: 

1½ kg krumpli

1½ kk *Himalája só itt

3 kis ág friss rozmaring – apróra vágva

1 ek vaj

2 ek mascarpone

kb. ½ -1 dl tejszín

egy pici tej – ízlés szerint, ki milyen hígan szereti a krumplipürét

Saláta:

koktélparadicsom – félbe vágva

vegyes zöldsaláta (rukkola, madársaláta,

zöldpaprika – karikára vágva, vagy negyedekbe

vajretek – karikára vágva – ha szezonja van

2-3 ek csalamádé – leve is

extra szűz olíva olaj

egy csipet *ötbors fűszer itt

vegyes szezámmag

Sütéshez:

kb. 4-5 ek kókuszzsír

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

 

 

Ropogós sajtos rántott hús, rozmaringos tejszínes burgonyapürével recept

elkészítése:


A hús fűszerezzük be, sózzuk és borsozzuk.

Ezt követően a fenti hozzávalóknál készítsük elő, panírozáshoz a szükséges alapanyagokat. A húst liszt, aztán tojásos keverék, majd a zsemlemorzsa keverékbe mártsuk bele, forgassuk meg. Tegyük egy tálcára az elkészült, panírozott húsokat.

A krumplit pucoljuk meg és vágjuk kockára és tegyük fel főzni, egy fedővel lefedve, sózzuk és rozmaringot tegyünk a főző vízbe.

Ha elkészült, szűrjük le és egy krumpli nyomóval törjük össze, ízesítsük, vajjal, mascarpone-val és tejszínnel keverjük ki krumpli püré állagúra, ha szükséges, akkor még sózzuk. Ha szükséges tehetünk bele még egy pici tejet.

Amíg fő a krumpli, addig elkezdhetjük sütni a húst. Egy serpenyőbe tegyünk kókuszzsírt, és hevítsük fel és ebbe süssük ki a panírozott húst. Ha elkészült, szedjük tányérra. (Mivel kókuszzsírban sütjük a húst, így nem szívja meg magát olajjal) 🙂, így nem szükséges papírtörlőre szedni.)

A salátának valót egy tálba vágjuk fel, helyezzük el, locsoljuk meg extra szűz olíva olajjal, és a csalamádé levével, és a tetejére szórjunk csalamádét, keverjük össze óvatosan. Tálalásnál szórjuk meg vegyes szezámmaggal.

Ha elkészültünk, tálalhatjuk is kedves családunknak a mindenki által közkedvelt finom ropogós rántott húst, krumplipürével és salátával.

Csak salátával is lehet fogyasztani ezt a finom rántott húst.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »