Ez nagyon félelmetesen finom!
Csupán 5-10 perc alatt elfogyott az összes. 🙂
Ez egy népszerű Malaysia utcai sült snack desszert. Mindenhol árulják, éjszakai piacon, reggelire is, vagy út mentén frissen a Malaysia Kókuszos Banán Fánkokat. 🙂
Ezek a szépséges banános kókuszos fánkok, egyszerűen, könnyen elkészíthetőek, mindössze 30 perc alatt, és egy csodálatos finomságot varázsolhatunk a családi asztalra, akár még uzsonnára is elkészíthető a gyerekeknek. 🙂 Sőt kezdőknek is ajánlom a receptet.
Ha nagy a család, érdemes dupla adagot készíteni. 🙂
Malaysia Kókuszos Banán Fánk
Hozzávalók:
3 db puhább banán
250 ml (1 cup) Bio tönköly fehér búzaliszt
vagy (gluténmentesen: 150 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék, és 50 g rizsliszt)
fél csomag sütőpor
125 ml (1/2 cup) kókuszreszelék
csipet Himalája só
3-4 ek kókuszcukor
1 db lime héja vagy citrom 1 db tojás
Sütéshez:
kókuszzsír
Díszítéshez:
kókuszcukor
Mennyiségek méréséhez, (pld. 1 cup? mennyi dkg? és sok más infóról az alábbi linkre kattintva olvashatsz:
Mérleg nélkül, jó ha tudjuk
Malaysia Kókuszos Banán Fánk
elkészítése:
A banánt tegyük egy tálba, és egy villával jól nyomjuk szét. Ezt követen adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól, keverjük össze.
Sűrű tésztát kapunk (kicsit hasonlít a nokedli tészta állagára). Tegyük a hűtőbe 15 percre.
Addig hevítsük fel a kókuszzsírt.
Forró kókuszolajban süssük ki a kókuszos banán fánkokat 2-3 perc alatt – szaggassuk egy evőkanállal bele, egy kicsit érintsük az olajba a kanalat, így könnyen lecsusszan a fánk tészta –
A fánkok feljönnek az olaj felszínére, akkor lesznek jók, szép aranybarna színüknek kell lennie.
Egy szűrőkanállal emeljük ki a megsült fánkokat, egy papírtörlőre: ha nem kókusz olajat használunk! Melegen szórjuk meg rögtön kókuszcukorral.
A kisült fánkokat, azonnal tálaljuk fel. Cukormentes dzsemmel kínálhatjuk, de magában is nagyszerű és ízletes snack desszert.
Kedves Erzsébet, Örülök neki, hogy sikerült. Kedves egészségedre. Üdv. Klarissza
Tegnap megsütöttem még egyszer, most több és forróbb kókuszolajban. Valóban ez volt a hiba, feljöttek, és meg is fordultak. Finom lett. 🙂
Kedves Erzsébet, bármilyen fánk sütésnél fontos a megfelelő hőfok és olaj mennyisége akkor fordulnak meg a fánkok a lábasban. Nekem mindig megfordulnak, legyen az túrófánk, farsangi, szalagos fánk, churros, vagy épp ez a finom banánfánk. Én köszönöm, hogy kipróbáltad. Üdv. Klarissza
Megsütöttem, azt azért nem mondanám, hogy félelmetesen finom. Kicsit szerintem eltúloztad, de érdekes és ehető. 🙂 Nekem nem jött fel a kókuszzsír tetejére, és kicsit nehézkes volt a forgatása is. Köszönöm hogy kipróbálhattam.