Malaysia Kókuszos Banán Fánk

Ez nagyon félelmetesen finom!

Csupán 5-10 perc alatt elfogyott az összes. 🙂

 

Ez egy népszerű Malaysia utcai sült snack desszert. Mindenhol árulják, éjszakai piacon, reggelire is, vagy út mentén frissen a Malaysia Kókuszos Banán Fánkokat. 🙂

Ezek a szépséges banános kókuszos fánkok, egyszerűen, könnyen elkészíthetőek, mindössze 30 perc alatt, és egy csodálatos finomságot varázsolhatunk a családi asztalra, akár még uzsonnára is elkészíthető a gyerekeknek. 🙂 Sőt kezdőknek is ajánlom a receptet. 

Ha nagy a család, érdemes dupla adagot készíteni. 🙂

 

 

Malaysia Kókuszos Banán Fánk

Hozzávalók:

3 db puhább banán

250 ml (1 cup) Bio tönköly fehér búzaliszt 

vagy (gluténmentesen: 150 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék, és 50 g rizsliszt)

fél csomag sütőpor

125 ml (1/2 cup) kókuszreszelék

csipet Himalája só

3-4 ek kókuszcukor

1 db lime héja vagy citrom 1 db tojás

Sütéshez: 

kókuszzsír

Díszítéshez:

kókuszcukor

Mennyiségek méréséhez, (pld. 1 cup? mennyi dkg? és sok más infóról az alábbi linkre kattintva olvashatsz:

Mérleg nélkül, jó ha tudjuk


Malaysia Kókuszos Banán Fánk

elkészítése:


A banánt tegyük egy tálba, és egy villával jól nyomjuk szét. Ezt követen adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól, keverjük össze.

Sűrű tésztát kapunk (kicsit hasonlít a nokedli tészta állagára). Tegyük a hűtőbe 15 percre.

Addig hevítsük fel a kókuszzsírt.

Forró kókuszolajban süssük ki a kókuszos banán fánkokat 2-3 perc alatt – szaggassuk egy evőkanállal bele, egy kicsit érintsük az olajba a kanalat, így könnyen lecsusszan a fánk tészta –

A fánkok feljönnek az olaj felszínére, akkor lesznek jók, szép aranybarna színüknek kell lennie.

Egy szűrőkanállal emeljük ki a megsült fánkokat, egy papírtörlőre: ha nem kókusz olajat használunk! Melegen szórjuk meg rögtön kókuszcukorral.

A kisült fánkokat, azonnal tálaljuk fel. Cukormentes dzsemmel kínálhatjuk, de magában is nagyszerű és ízletes snack desszert.

 

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »