Csupán 5-10 perc alatt elfogyott az összes. 🙂
Ez egy népszerű Malaysia utcai sült snack desszert. Mindenhol árulják, éjszakai piacon, reggelire is, vagy út mentén frissen a Malaysia Kókuszos Banán Fánkokat. 🙂
Ezek a szépséges banános kókuszos fánkok, egyszerűen, könnyen elkészíthetőek, mindössze 30 perc alatt, és egy csodálatos finomságot varázsolhatunk a családi asztalra, akár még uzsonnára is elkészíthető a gyerekeknek. 🙂 Sőt kezdőknek is ajánlom a receptet.
Ha nagy a család, érdemes dupla adagot készíteni. 🙂
Malaysia Kókuszos Banán Fánk
Hozzávalók:
3 db puhább banán
250 ml (1 cup) Bio tönköly fehér búzaliszt
vagy (gluténmentesen: 150 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék, és 50 g rizsliszt)
fél csomag sütőpor
125 ml (1/2 cup) kókuszreszelék
csipet Himalája só
3-4 ek kókuszcukor
1 db lime héja vagy citrom 1 db tojás
Sütéshez:
kókuszzsír
Díszítéshez:
kókuszcukor
Mennyiségek méréséhez, (pld. 1 cup? mennyi dkg? és sok más infóról az alábbi linkre kattintva olvashatsz:
Mérleg nélkül, jó ha tudjuk
Malaysia Kókuszos Banán Fánk
elkészítése:
A banánt tegyük egy tálba, és egy villával jól nyomjuk szét. Ezt követen adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól, keverjük össze.
Sűrű tésztát kapunk (kicsit hasonlít a nokedli tészta állagára). Tegyük a hűtőbe 15 percre.
Addig hevítsük fel a kókuszzsírt.
Forró kókuszolajban süssük ki a kókuszos banán fánkokat 2-3 perc alatt – szaggassuk egy evőkanállal bele, egy kicsit érintsük az olajba a kanalat, így könnyen lecsusszan a fánk tészta –
A fánkok feljönnek az olaj felszínére, akkor lesznek jók, szép aranybarna színüknek kell lennie.
Egy szűrőkanállal emeljük ki a megsült fánkokat, egy papírtörlőre: ha nem kókusz olajat használunk! Melegen szórjuk meg rögtön kókuszcukorral.
A kisült fánkokat, azonnal tálaljuk fel. Cukormentes dzsemmel kínálhatjuk, de magában is nagyszerű és ízletes snack desszert.