Egyszerűen, gyorsan finomat…
Ha gyorsan kell valamit főzni, de nincs ötleted, de egyszerű legyen, és még esetleg imádod a tésztát is, akkor bizony ez jó választás…
Nem kell a konyha ördögének lenned, viszont biztosan begyűjtesz vele sok dicséretet a családodtól, hisz fantasztikusan finom… 🙂 Kevés alapanyag, nem túl sok idő, 30 perc alatt készen van…
Akár hétköznapra, akár hétvégére, bárhogyan is döntesz, egy mennyei íz kavalkáddal gazdagodhatsz… 🙂
Pulyka húsos tejszínes- sajtos tészta
Hozzávalók:
½ kg pulyka darált hús
5 ek kókuszolaj
2 nagy vöröshagyma
2 nagy paradicsom
2 nagy paprika
¼ chili paprika
Fűszerek:
2 kk *Jamaicai steak fűszerkeverék
2 kk *BBQ csirke fűszerkeverék
125 ml tejszín
5-10 dkg parmezán sajt vagy óvári light, trappista light sajt
1 csomag „Barilla” spagetti tészta vagy „Barilla” teljes kiőrlésű spagetti tészta
1 kk *Himalája só
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Egy fazékba vizet töltünk, sózzuk és 1 ek kókusz olajat tegyünk bele és forrásig melegítjük.
Közben a hagymát, paprikát, paradicsomot és a chilit (ha nem szeretjük pikáns ízt, akkor szedjük ki a magját), apró kockákra vágjuk, és külön tálkába tesszük.
Ezt követően, egy serpenyőbe kókusz olajat hevítünk, és rádobjuk a hagymát, egy kicsit megdinszteljük, aztán hozzáadjuk a paradicsomot, egy két kavarásnyi, és végül a paprikát, és együtt dinszteljük ez kb. 5 perc.
Ha elkészültünk, adjuk, hozzá a darált húst jól keverjük el, hogy ne csomósodjon össze a hús. Utána ízesítsük a fenti fűszerekkel, jól keverjük el és lefedve hagyjuk kb. 15 percig főni, mielőtt készen lenne, öntsük rá a tejszínt és főzzük még kb. 1 percig.
Amire elkészülünk ezzel a folyamattal, addigra már a tészta víz is felforr.
A tészta főzését én így készítem, így elkerülöm a túlfőzést az alábbi módszerrel: A Barilla tészta leírása alapján, a forrásban lévő, lobogó vízbe dobjuk a tésztát, 8 perc a főzés idő, ezt követően, a tésztát leszűrjük. – viszont én a tésztát kb. 3-4 percig főzőm, utána lekapcsolom a hőt alatta, és fedő alatt még a vízben gőzöltetem, az elért 8 percig, de van úgy, hogy kevesebb idő kell, persze közben megkóstolva, hogy “al dente” legyen a tészta, olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túlfőzve.-
Itt találsz bővebb információt a Barilla tésztáról és annak főzéséről:
http://hu.barilla.com/promo/index.jsp
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/tesztak_teljes_kiorlesu_gabonabol/index.htm
http://hu.barilla.com/termekek/pasta/klasszikus/Bavette.htm
Amire a tészta elkészült, a hús is megpuhul. A leszűrt tésztát, tegyük a húsos keverékhez, és jól keverjük el.
Tálalásnál reszelt parmezánnal kínáljuk és díszítsük bazsalikommal, és karikára vágott zöldhagymával.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: