Pulyka húsos tejszínes-sajtos tészta…

Egyszerűen, gyorsan finomat…

 Pulyka húsos tejszínes-sajtos tészta

Ha gyorsan kell valamit főzni, de nincs ötleted, de egyszerű legyen, és még esetleg imádod a tésztát is, akkor bizony ez jó választás…

 Pulyka húsos tejszínes-sajtos tészta1

Nem kell a konyha ördögének lenned, viszont biztosan begyűjtesz vele sok dicséretet a családodtól, hisz fantasztikusan finom… 🙂 Kevés alapanyag, nem túl sok idő, 30 perc alatt készen van…

 Pulyka húsos tejszínes-sajtos tészta2

Akár hétköznapra, akár hétvégére, bárhogyan is döntesz, egy mennyei íz kavalkáddal gazdagodhatsz… 🙂

Pulyka húsos tejszínes-sajtos tészta3

Pulyka húsos tejszínes- sajtos tészta

Hozzávalók:

½ kg pulyka darált hús

5 ek kókuszolaj

2 nagy vöröshagyma

2 nagy paradicsom

2 nagy paprika

¼ chili paprika

Fűszerek:

2 kk *Jamaicai steak fűszerkeverék

2 kk *BBQ csirke fűszerkeverék

125 ml tejszín

5-10 dkg parmezán sajt vagy óvári light, trappista light sajt

1 csomag „Barilla” spagetti tészta vagy „Barilla” teljes kiőrlésű spagetti tészta

1 kk *Himalája só

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

 

Elkészítés:

Egy fazékba vizet töltünk, sózzuk és 1 ek kókusz olajat tegyünk bele és forrásig melegítjük.

Közben a hagymát, paprikát, paradicsomot és a chilit (ha nem szeretjük pikáns ízt, akkor szedjük ki a magját), apró kockákra vágjuk, és külön tálkába tesszük.

Ezt követően, egy serpenyőbe kókusz olajat hevítünk, és rádobjuk a hagymát, egy kicsit megdinszteljük, aztán hozzáadjuk a paradicsomot, egy két kavarásnyi, és végül a paprikát, és együtt dinszteljük ez kb. 5 perc.

Ha elkészültünk, adjuk, hozzá a darált húst jól keverjük el, hogy ne csomósodjon össze a hús. Utána ízesítsük a fenti fűszerekkel, jól keverjük el és lefedve hagyjuk kb. 15 percig főni, mielőtt készen lenne, öntsük rá a tejszínt és főzzük még kb. 1 percig.

Amire elkészülünk ezzel a folyamattal, addigra már a tészta víz is felforr.

A tészta főzését én így készítem, így elkerülöm a túlfőzést az alábbi módszerrel: A Barilla tészta leírása alapján, a forrásban lévő, lobogó vízbe dobjuk a tésztát, 8 perc a főzés idő, ezt követően, a tésztát leszűrjük. – viszont én a tésztát kb. 3-4 percig főzőm, utána lekapcsolom a hőt alatta, és fedő alatt még a vízben gőzöltetem, az elért 8 percig, de van úgy, hogy kevesebb idő kell, persze közben megkóstolva, hogy “al dente” legyen a tészta, olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túlfőzve.-

Itt találsz bővebb információt a Barilla tésztáról és annak főzéséről:

http://hu.barilla.com/promo/index.jsp

http://hu.barilla.com/termekek/pasta/tesztak_teljes_kiorlesu_gabonabol/index.htm

http://hu.barilla.com/termekek/pasta/klasszikus/Bavette.htm

Amire a tészta elkészült, a hús is megpuhul. A leszűrt tésztát, tegyük a húsos keverékhez, és jól keverjük el.

Tálalásnál reszelt parmezánnal kínáljuk és díszítsük bazsalikommal, és karikára vágott zöldhagymával.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »