Tüzes hangulatú gasztro csibész falatkáim… 🙂
Ha nincs túl sok időnk, sebaj, ez a finomság 30 perc alatt készen van, bárki el tudja készíteni, hiszen mindenkiben ott rejlik egy jó szakács, kezdők is kalandra fel… 🙂 itt a lehetőség…
Egy pikánsan sós süti, amiből korlátlan mennyiség is elfogy! Akkora sikere lett, úgy elkapkodták, hogy rögtön készítenem kellett másnap még egy adagot! Ha nagy a család mindenképpen dupla adagot érdemes készíteni…
Manapság kapható bolti leveles tészták némelyikével már tényleg finomságokat lehet készíteni. A jó minőségű leveles tészta már hajlamos tisztességesen leválni a zsírpapírról… 🙂 sőt még íze is van…
Mindig érdemes a hűtőben tartani egy adagot ebből a sokoldalú alapanyagból, hiszen készülhet belőle sós és édes süteményt is… tökéletes alapja vendégváró falatoknak, jó partner néhány főétel elkészítésében is.
És akkor most jöjjön az én kis tüzes hangulatú gasztro csibész falatkáim… 🙂
Sajttal és pikáns grillkolbásszal töltött falatkák
Hozzávalók:
1 csomag bolti light leveles tészta – már kapható light és gluténmentes változatban is
15 dkg light sajt – óvári vagy trappista
3 db Wiesbauer vagy Tóalmási Csípős füstős grill kolbász – Sparban vettem, de bármilyen grill kolbász jó hozzá, lehet kapni pulykából is pld: a Saga Füstli pulykakolbász, de bármi felhasználható, amit szeretsz – Grill kolbászokról itt tudsz olvasni:
http://www.origo.hu/tafelspicc/20140521-lecsokolnam-a-zsirt-a-felesegem-szajarol.html
1 tojás – a kenéshez
a tetejére lenmag, napraforgómag, szezámmag vegyesen – ízlés szerint, ki mennyire magosan szereti
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. Tekerjük ki a leveles tésztát. Vágjunk négyzeteket.
A sajtot és a grillkolbászt hosszában, csíkokban, olyan méretűre vágjuk, mint a tésztánk. Tegyünk egy négyzetre egy sajtot és grillkolbász csíkot és tekerjük össze, és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A tetejét felvert tojással kenjük be, egy ecset segítségével. Szórjuk meg vegyes apró magokkal.
Tegyük a sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek