Sajttal és pikáns grillkolbásszal töltött falatkák
Hozzávalók:
1 csomag bolti light leveles tészta – már kapható light és gluténmentes változatban is
15 dkg light sajt – óvári vagy trappista
3 db Wiesbauer vagy Tóalmási Csípős füstős grill kolbász – Sparban vettem, de bármilyen grill kolbász jó hozzá, lehet kapni pulykából is pld: a Saga Füstli pulykakolbász, de bármi felhasználható, amit szeretsz – Grill kolbászokról itt tudsz olvasni:
http://www.origo.hu/tafelspicc/20140521-lecsokolnam-a-zsirt-a-felesegem-szajarol.html
1 tojás – a kenéshez
a tetejére lenmag, napraforgómag, szezámmag vegyesen – ízlés szerint, ki mennyire magosan szereti
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. Tekerjük ki a leveles tésztát. Vágjunk négyzeteket.
A sajtot és a grillkolbászt hosszában, csíkokban, olyan méretűre vágjuk, mint a tésztánk. Tegyünk egy négyzetre egy sajtot és grillkolbász csíkot és tekerjük össze, és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A tetejét felvert tojással kenjük be, egy ecset segítségével. Szórjuk meg vegyes apró magokkal.
Tegyük a sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat!
Klarissza