Egy pokoli energia, pedig egy diétás fogás, ezért is imádom… 
Változnak az évszakok, rossz idők, jó idők, de egy jó receptre mindig számíthatsz… Igazán egyszerű elkészíteni, de annál is egyszerűbb eltüntetni…
Csak betolom a sütőbe és megvárom, amíg elkészül! A rohanós hétköznapok tökéletes ebédje vagy vacsorája, de akár hétvégén is szuper választás…
Nem csak gyönyörű ez a BBQ sült csirkecomb, mentás joghurtos salátával és pirított tökmaggal, hanem egyszerűen isteni finom is… Tuti nem maradsz éhes…
és ha repetázni akarsz, nyugodtan ehetsz még egy pipi combot salival…
sőt még a kalóriát sem kell számolnod…
Most, hogy lassan beköszönt az ősz, teljes vállszélességgel, érdemes még sok salátát enni, amíg lehet olcsóbban vásárolni…, amúgy is jól esik egy-egy napokon a lightosabb étkezés, ha esetleg előtte nehezebbet étkeztünk… 
Szóval, ha vágysz egy finom salátára, ez legyen az, amit elkészítesz…
Kezdők is bátran elkészíthetik, hiszen nem egy bonyolult dolog, mivel a fűszerkeverék adott, és nem kell kevergetni, összeállítani a fűszert, így sok teendő nincs vele… 
És akkor most nézzük is ezt a finomságot, hogyan készítettem el…
Kókuszolajban sült BBQ csirke/mentás joghurtos salátával/pirított tökmaggal
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
*BBQ csirke fűszerkeverék – van amelyik fűszer sót is tartalmazz, így nem kell külön sózni
6-7 ek kókusz olaj
jégsaláta
alma
tökmag
2 szelet feta sajt
Mentás joghurtos öntet:
2-3 ek tejszín
½ görög joghurt – egy nagy doboz fele
½-1 csokor friss menta levél – ízlés szerint, ki mennyire mentásan szereti
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
A csirkecombokat fűszerezzük a BBQ fűszerkeverékkel, pihentessük 15 percig, ezt követően, tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg kókuszolajjal, és alufóliával lefedve 30 percig süssük. Az idő leteltét követően, levéve az alufóliát, locsoljuk meg a szaftjával a csirkecombokat, és még kb. 15 percig pirítsuk ropogósra a BBQ csirkecombokat.
Amíg sül a csirkecombunk, készítsük össze a mentás joghurtos öntetet. A mentás joghurtos öntetnél lévő hozzávalókat keverjük össze, és tegyük a hűtőbe.
Ha ezzel is megvagyunk, akkor vágjuk fel a jégsalátát, az almát csíkokra és tegyük egy tálba.
Ezt követően a feta sajtot kockára szeleteljük fel, ezt pedig a tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.
Lassan el is készülünk, a csirkénk is megsül, de még hátra van a tökmag pirítása. Vegyünk elő egy serpenyőt és kb. egy maréknyi tökmagot száraz serpenyőbe pirítsunk meg, vigyázva, hogy meg ne égjenek, nem szabad magára hagyni, mert hamar pirulnak. Ha elkészültek a magocskáink, minden esetben öntsük ki a forró serpenyőből egy tálba, mert ha benne hagyjuk, akkor tovább pirulnak és el is éghetnek.
Nézzünk be a sütőnkbe, hogy állnak a finom, ínycsiklandozó BBQ csirkecombok, ha elkészültek, akkor tálalhatunk is.
A jégsalátát és az almát halmozzuk egy tányér tejére, kínáljuk mellé a BBQ csirkecombokat, szórjuk meg a kockára vágott feta sajttal és pirított tökmaggal. Végül locsoljuk meg mentás joghurtos öntettel.
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Kókuszolaj-kókuszzsírról, az egészségre gyakorolt hatásairól, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatsz:
https://mediterran.cafeblog.hu/2014/08/20/fontos-alapanyag-kokuszzsir-kokuszolaj/
Jó étvágyat!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: