Magos-sajtos rudacskák egészségesen…

Tökéletes energia bomba egy hosszú napra…

Magos-sajtos rudacskák4 

Jó munkához idő kell, szokták mondani, a jó sütihez viszont elég egy jó recept… 🙂

 Magos-sajtos rudacskák11

 

Egy ilyen magos-sajtos ropogósból a házi a legjobb, nem lehet azt mondani, hogy nem kérek belőle… 🙂

Magos-sajtos rudacskák2

 Mindennel együtt, 30 perc alatt elkészül és tökéletes energia bomba egy hosszú napra! Energia szelet telis-tele magvakkal, ízfokozók és fölösleges fehér cukor nélkül! Ezt edd, ne a boltit!…

Magos-sajtos rudacskák6

 Zárt dobozban sokáig eláll, de miért tartogatnánk? 🙂  A gyerekeknek tízóraira, uzsonnára, de akár reggelire is kiváló, munkába is viheted, a sok értekezlet/meeting közepette mindig magadnál lehet, sose tudod, mikor tudsz elmenni, ebédelni…

Kiváló vendégváró falatkák, buli alkalmával, pedig igazán jól esik egy ital közepette ez a finom rágcsálnivaló magos-sajtos rudacska… 🙂

Kezdők is bátran elkészíthetik, mert nem egy bonyolult recept… 

Magos-sajtos rudacskák

Hozzávalók: 

20 dkg zabpehelyliszt 

20 dkg Bio teljes kiőrlésű rozsliszt 

1 csomag sütőpor

2 kk *Himalája só

2 tojás + 1 a kenéshez 

16 dkg hideg kókuszzsír vagy Rama margarin

2 ek tejföl

½ kk *őrölt ötbors

10-15 dkg parmezán sajt – vagy light óvári, trappista

a tetejére lenmag, napraforgómag, szezámmag, tökmag vegyesen – ízlés szerint, ki mennyire magosan szereti

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt. Reszeljük le a sajtot, és tegyük félre.

Ezt követően, egy tálba tegyük bele a lisztet, adjuk hozzá a sót, sütőport, majd morzsoljuk el benne a kókuszzsírt vagy vajat.

Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, és a reszelt sajtot, borst és összegyúrjuk a tésztát, hogy összeálljon.

Lisztes felületre kitesszük, és kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk a magokkal.

Csíkokra vágjuk egy derelyevágóval, vagy késsel, és 180 °C-on 15 perc alatt pirosra sütjük, a gázsütőmön nekem ennyi idő kellett, amíg megsültek a sajtos-magos rudacskáim.

Ha kész a sajtos rudacska, akkor hagyjuk egy kicsit kihűlni és már is fogyaszthatjuk. Merem állítani, hogy a család elkapkodja, nálunk is ez volt… 🙂

 

A lisztekről az alábbi blog bejegyzésemnél olvashattok:

https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/19/melyiket-valasszam-egy-szem-buza/ 

Kókuszzsír-kókuszolaj hatásairól, itt olvashattok:

https://mediterran.cafeblog.hu/2014/08/20/fontos-alapanyag-kokuszzsir-kokuszolaj/

 

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

 

Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg ismerőseiddel, hiszen az egészség mindenkié… Köszönöm

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »