Magos-sajtos rudacskák
Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt
20 dkg Bio teljes kiőrlésű rozsliszt
1 csomag sütőpor
2 kk *Himalája só
2 tojás + 1 a kenéshez
16 dkg hideg kókuszzsír vagy Rama margarin
2 ek tejföl
½ kk *őrölt ötbors
10-15 dkg parmezán sajt – vagy light óvári, trappista
a tetejére lenmag, napraforgómag, szezámmag, tökmag vegyesen – ízlés szerint, ki mennyire magosan szereti
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. Reszeljük le a sajtot, és tegyük félre.
Ezt követően, egy tálba tegyük bele a lisztet, adjuk hozzá a sót, sütőport, majd morzsoljuk el benne a kókuszzsírt vagy vajat.
Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, és a reszelt sajtot, borst és összegyúrjuk a tésztát, hogy összeálljon.
Lisztes felületre kitesszük, és kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk a magokkal.
Csíkokra vágjuk egy derelyevágóval, vagy késsel, és 180 °C-on 15 perc alatt pirosra sütjük, a gázsütőmön nekem ennyi idő kellett, amíg megsültek a sajtos-magos rudacskáim.
Ha kész a sajtos rudacska, akkor hagyjuk egy kicsit kihűlni és már is fogyaszthatjuk. Merem állítani, hogy a család elkapkodja, nálunk is ez volt… 🙂
A lisztekről az alábbi blog bejegyzésemnél olvashattok:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/19/melyiket-valasszam-egy-szem-buza/
Kókuszzsír-kókuszolaj hatásairól, itt olvashattok:
https://mediterran.cafeblog.hu/2014/08/20/fontos-alapanyag-kokuszzsir-kokuszolaj/
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg ismerőseiddel, hiszen az egészség mindenkié… Köszönöm
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza